Reddit neemt TikTok-concurrent Dubsmash over

Nieuwsaggregator en -forum Reddit heeft een deal gesloten voor de volledige overname van microvlogsite Dubsmash.

Reddit kondigde de deal zelf aan op maandag, de voorwaarden van het contract zijn niet bekendgemaakt. Volgens een persverklaring was Reddit geïnteresseerd in Dubsmash omdat het een ‘mooi en leuk product is dat gebruikers toelaat om unieke, dynamische, interactieve content te maken’ die in lijn ligt met ‘de missie van Reddit om gemeenschappen en een gevoel van thuiskomen wil geven aan iedereen ter wereld.’ Aan de werking van Dubsmash verandert er niets, maar Reddit krijgt wel toegang tot de videotech en gebruikersdatabase van de app.

TikTok

De vlotte overname van Dubsmash staat natuurlijk in scherp contrast tot de verkoop van TikTok. Softwaregigant Oracle probeert al enkele maanden een deal te sluiten met het Chinese ByteDance, dat TikTok in handen heeft. De overname komt er na dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump om de dienst te sluiten. TikTok, met zijn anderhalf miljard downloads, is de populairste video-app van het moment. Trump vermoedde Chinese spionage en pleurde de app op de zwarte lijst van de Verenigde Staten.

Dubsmash staat natuurlijk niet op die lijst, maar is wel de tweede grootste, vergelijkbare app in de Verenigde Staten. De app doet het wel substantieel beter bij vrouwen, zwarte en latino-gebruikers.

Ander publiek

70 procent van de gebruikers van Dubsmash is vrouwelijk en het bedrijf claimt dat een kwart van de zwarte tieners in de VS op Dubsmash zit. Een kwart van de video-appgebruikers zou de app geïnstalleerd hebben. Erzijn meer dan een miljard views per maand op de app.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20