Eind december is Yahoo Groups verleden tijd

Yahoo Groups, toch zo’n beetje de aartsvader van de internetfora, wordt op 20 december finaal verleden tijd. Eigenaar Verizon ontmantelde al een belangrijk deel van de sites, maar eind dit jaar is het finaal gedaan.

R.I.P. Yahoo Groups, het internetreliek uit de jaren 90 dat Verizon in 2017 opkocht. Goed twintig jaar geleden was Yahoo Groups alomtegenwoordig, nu blijft er weinig meer over van dat specifieke deel van het internetmerk. Was Yahoo in de jaren negentig nog marktleider, dan is het nu vooral nog bekend van de nieuwsportaalsite.

Uitgekleed, uitgespeeld

En met Yahoo Groups is het nu dus echt gedaan. De Americaanse telecommer Verizon kleedde de dienst al bijna volledig uit en gaat daar ook de komende maand verder mee door.

Yahoo Groups verloor de laatste jaren veel gebruikers aan sociale media zoals discord, Facebook en reddit. Verizon bevestigde dat er een ‘langzame maar zekere afname was van het aantal gebruikers’.

Vorig jaar kondigde Verizon aan dat gebruikers geen nieuwe discussies meer zouden kunnen aanmaken op de site. Die verandering ging in op 21 oktober. Het plan was ook om op 14 december 2019 de oude discussiegroepen te wissen. Die inhoud archiveren, bleek niet toegelaten.

E-mail

De website Yahoo Groups bleef wel nog bestaan, maar kon natuurlijk nog weinig nieuwe gebruikers bekoren. Er konden wel nog nieuwe groepen worden gemaakt, maar zo werd het meer een systeem van nieuwsbrieven.

Maar dat is vanaf vandaag ook gedaan. Enkel de e-mailfunctie blijft bestaan en zelfs daar wordt de stekker eruit getrokken op 15 december. Dan gaat de hele Yahoo Groups-infrastructuur eraan. Het einde van een tijdperk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20