Doordash helpt Just Eat Takeaway meer dan 6 procent hoger

De Europese beurzen houden het woensdag rustig. Op de beurs van Amsterdam boekt de maaltijdkoerier Just Eat Takeaway een mooie winst na de beursgang van Amerikaanse concurrent Doordash.

De beursgang van Doordash krijgt weerklank in de hele beurswereld. Concurrent Grubhub doet er op Wall Street 8,5 procent bij, maar ook zijn Europese tegenpool Just Eat Takeaway wint 6,5 procent op de Nederlandse beurs.

Er is nog steeds geen openingskoers voor Doordash, maar de voorspellingen staan ondertussen al op 190 dollar per aandeel. De introductieprijs was 102 dollar.

Bpost gaat op en neer

In Brussel is de staalgroep Aperam, die de voorbije twee dagen stevig inleverde, de winnaar met 3 procent winst. De verliezer is de biotechgroep Argenx die 2 procent in het rood gaat.

Bpost ging de dag goed in met 4,4 procent winst, maar ging later weer naar beneden en eindigde stabiel. De politieke strubbelingen rond zijn nieuwe plannen boezemen beleggers weinig vertrouwen in over de omslag van de postbedeler.

Het farmabedrijf AstraZeneca gaat in Londen 1,5 procent lager. Dinsdagavond laat kwam het bedrijf met het bericht dat zijn vaccin 70 procent effectief is, maar er is meer onderzoek nodig om dat volledig te bevestigen.

Nieuweling op Brusselse beurs

Nog in Londen wint de supermarktketen Tesco 0,9 procent. De groep liet woensdag weten dat ze begonnen is met niet-bederfbare goederen in te slaan om voorbereid te zijn op een harde brexit.

Goed nieuws voor de Brusselse beurs trouwens donderdag. De sociale verhuurder Inclusio zet dan zijn eerste stappen op de beurs. Het bedrijf haalde in de aanloop naar zijn introductie 60 miljoen euro op, een aandeel zal 21,40 euro kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20