Rechter oordeelt pas volgende week over voortbestaan Mega World

Er wordt maandag nog niet beslist over de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers die Mega World indiende bij de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. De uitspraak wordt een week opgeschoven.

Mega World, de opvolger van Blokker in België, diende twee weken geleden nog geen acht maanden na zijn opstart een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in. Dat betekent dat het bedrijf tijdelijk geen schulden moet afbetalen, maar wel binnen een bepaalde tijd met een deftig reorganisatieplan moet komen.

Normaal ging de rechtbank maandag beslissen of Mega World die bescherming krijgt, maar die beslissing is met een week uitgesteld, zegt rechtbankwoordvoerder Frank Vennekens aan het persagentschap Belga.

Vernietigend verslag

Volgens informatie van de vaksite RetailDetail was het verslag van de rechters over Mega World vernietigend en is het dus twijfelachtig of de discountketen zijn zin krijgt. Komt daarbij dat pandeneigenaar Retail Estates in De Standaard openlijk opriep om de plannen af te keuren. De vakbonden vroegen eerder al een tijdelijke bewindvoerder.

Rudy Claes, die sinds vorige week uit het niets het CEO-stokje overnam van de omstreden eigenaar Dirk Bron, liet vrijdag weten dat hij een herstelplan heeft waarbij geen ontslagen zullen vallen of winkels zullen sluiten. Maar het zal wel focussen op kostencontrole via de prijzen, producten en huur.

35 miljoen euro schulden

De Nederlander Dirk Bron nam Blokker België in februari over van zijn landgenoot Michiel Witteveen en maakte er Mega World van. Ondertussen zou hij een schuldenput van 35 miljoen euro hebben gegraven en er gaan ook geruchten over schimmige transfers naar Monaco. Claes ontkent dat er iets mis is met die betalingen.

Bron heeft niet de beste reputatie omdat hij in eigen land al een arsenaal aan faillissementen op zijn conto heeft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20