Mega World vervangt dan toch zijn CEO: ‘Herstelplan zonder ontslagen ligt klaar’

Rudy Claes wordt de nieuwe CEO van Mega World, het vroegere Blokker. Huidig CEO Dirk Bron blijft aan als eigenaar en inkoper, maar gaat geen operationele rol meer spelen. Dat laten de vakbonden weten aan Business AM.

Vrijdag vond een bijzondere ondernemingsraad plaats bij de discountketen Mega World. Volgens de officiële berichten zou daar het businessplan voor de komende maanden worden voorgesteld en zou er een blik op de cijfers geworpen worden, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Wel werd daar de nieuwe CEO voorgesteld. Rudy Claes, die van de transporteur Corneel Geerts komt, zal die taak vanaf nu op zich nemen. Dirk Bron, die het bedrijf in februari overnam, zal zich terugplooien op de aankoop van goederen en het eigenaarschap, zegt Eric Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB. Zijn eerste daad was beloven dat de lonen zullen betaald worden, klinkt het bij de socialisten van BBTK.

Claes werd vorige week al eens geopperd als CEO, maar toen zei hij dat hij operationeel directeur werd en dat Bron de leiding bleef houden. Dat blijkt nu toch niet te kloppen.

Bescherming

Maandag beslist de arbeidsrechtbank in Mechelen of Mega World bescherming krijgt tegen schuldeisers. Vuchelen hoopt nog steeds op een positieve uitspraak, maar geeft aan dat dat moeilijk wordt. De voormalige revisor, die vorige week ontslag nam, schreef namelijk een vernietigend verslag over de cijfers van het bedrijf.

Al heeft Vuchelen de hoop dat Claes het beter zal doen. ‘Hij gaf echt de indruk dat hij al dagen hard aan het werken is aan een herstelplan.’ Op de vergadering was ook een revisor aanwezig die bezig is met de cijfers op orde te zetten zodat de jaarrekening kan goedgekeurd worden.

Aan het persagentschap Belga laat Claes weten dat hij een plan heeft ‘zonder ontslagen of winkelsluitingen’. ‘We hebben alle 119 filialen nodig’, klinkt het. Mega World start wel een rechtszaak tegen Blokker-eigenaar Michiel Witteveen. Die zou bepaalde zaken niet vermeld hebben toen hij Blokker verkocht aan Bron.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20