Proberen de vermogensbeheerders de markten te beïnvloeden met hun prognoses?

Nu het jaar op zijn einde loopt, pakken vermogensbeheerders uit met prognoses voor het nieuwe jaar. Sommige van die voorspellingen zijn bijzonder pessimistisch, terwijl verschillende instituten, waaronder de OESO en het IMF, enkel een groeivertraging verwachten in 2023. Waarom waarschuwen sommige vermogensbeheerders voor economisch zeer turbulente tijden?

Waarom is dit belangrijk?

Beleggers vragen zich al maanden af hoelang de berenmarkt (gemiddeld dalende koersen) zal duren. Wie dat goed kan inschatten, heeft uiteraard uitzicht op mooie beleggingswinsten.

De kwestie: Door onder meer de torenhoge inflatie, een energiecrisis en de oorlog in Oekraïne bevinden veel landen zich op economisch vlak in woelig vaarwater. De algemene verwachting is dat 2023 een wereldwijde recessie met zich zal meebrengen. Hoe zwaar die recessie zal zijn, is echter sterk afhankelijk van aan wie dat je het vraagt.

Ingezoomd: BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is één van de financiële spelers die zeer pessimistisch is over wat de toekomst brenge

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20