Powell: “We zijn er niet van overtuigd dat we genoeg hebben gedaan om de inflatie te temperen”

Fed-voorzitter Jerome Powell zei tijdens een conferentie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat hij en zijn collega’s meer renteverhogingen niet uitsluiten. “We zijn vastberaden om de inflatie terug te brengen naar 2 procent”, klonk het.

Waarom is dit belangrijk?

De Federal Reserve is vorig jaar begonnen met de rente te verhogen. Intussen bedraagt die 5,25 à 5,5 procent. Na de jongste bijeenkomst van de centrale bankiers, toen de pauzeknop voor de tweede keer op rij werd ingedrukt, waren de markten ervan overtuigd dat de rente een piek heeft bereikt. Maar dat is ver van zeker, zo blijkt nu.

In het nieuws: Powell waarschuwt dat de Fed mogelijks meer zal moeten doen om de inflatie te temperen.

  • "We zijn vastberaden om een beleid te voeren dat voldoende restrictief is, zodat we de inflatie op de lange termijn kunnen terugbrengen naar 2 procent. We zijn er niet van overtuigd dat we dat niveau al gehaald hebben", zei hij.
  • De inflatie in de Verenigde Staten bedroeg 3,7 procent (op jaarbasis) in september, wat een evenaring is van het inflatiecijfer in september. Het Amerikaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer