Pootjebaden op 290 meter hoogte: dit is ‘s werelds hoogste infinitypool

Dubai mag dan al het hoogste gebouw ter wereld hebben, nu pakt de stad ook nog eens uit met ‘s werelds hoogste infinitypool. 

Het Address Beach Resort, een van de nieuwste toevoegingen aan de skyline van Dubai, heeft het record gebroken voor het hoogste overloopzwembad in openlucht in een gebouw ter wereld. De infinitypool bevindt zich op het dak van het resort, op zo’n 293,90 m hoogte. 

Met zijn 94,84 meter lengte – bijna twee keer zo lang als een olympisch zwembad – en 16,5 meter breedte, is het ook geen plonsbad. Het zwembad heeft een volume van maar liefst 500 kubieke meter en is op het diepste punt 1,2 meter diep.

Foto: Address Hotel + Resorts

Het zwembad werd eigenlijk al in februari 2020 gebouwd, maar heeft nog maar net het Guinness World Record behaald voor het ‘hoogste infinitypool in de openlucht in een gebouw’. 

Alleen hotelgasten van 21 jaar ouder mogen er pootjebaden, al kan u wel van mee van het uitzicht genieten als u een tafel reserveert in het aangrenzende Aziatische restaurant op het dak, Zeta Seventy Seven. 

Foto: Address Hotel + Resorts

Twee records

Het zwembad is echter niet het enige waarmee het Address Beach Resort records breekt. De toren is verbonden met een andere toren via ‘s werelds hoogste bewoonbaare skybridge ter wereld. In die skybridge zijn luxueuze residentiële appartementen ondergebracht. 

‘Trouw blijvend aan onze belofte om baanbrekende projecten te ontwikkelen, zijn we er trots op dat we met het Address Beach Resort twee Guinness World Record-titels verbreken’, zei Federico Rota, vice-ceo van Al Ain Holding. ‘Met de ultramoderne constructie en baanbrekende voorzieningen heeft dit project een nieuwe standaard gezet voor luxe lifestyle en gastvrijheid.’

Foto: Address Hotel + Resorts
Foto: Address Hotel + Resorts

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20