Plopsa neemt binnenpretpark Comics Station Antwerp over

Comics Station Antwerp, een indoorpretpark rond stripfiguren in het station Antwerpen-Centraal, heeft in de Plopsa Group een overnemer gevonden. Dat heeft Plopsa Group maandagavond bekendgemaakt.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen de komende jaren 5 miljoen euro in het belevingspark investeren. Comics Station kampte al langer met hardnekkige financiële problemen en sloot enkele weken geleden de deuren. Eerst ging het officieel om een sluiting voor onderhoudswerken. Begin december kwam het bestuur met de boodschap dat het met een ‘reorganisatie’ bezig was. Nu blijkt dus dat het om een overname ging.

Comics Station Antwerp opende in 2017. Er staan verschillende interactieve attracties rond Belgische stripfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske en Urbanus. De bouw kostte 13 miljoen euro.

Al sinds het openingsjaar had het attractiepark te kampen met tegenvallende bezoekersaantallen. Zwaar verlies leidde tot forse schulden en betaalachterstanden. Momenteel staat het onder bescherming tegen schuldeisers. Plopsa werd al eerder gesignaleerd als een mogelijke overnemer, maar in augustus meldde de groep achter Plopsaland dat het afhaakte als potentiële koper omdat er een te grote investering nodig was.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20