Pfizer-medewerkers in Puurs krijgen volgende week vaccin

65+ zijn ze niet en in de zorg werken ze ook niet, maar toch krijgen de medewerkers van de Pfizer-fabriek in Puurs volgende week al een eerste dosis van het coronavaccin.

Het lijkt tegen de regels van de vaccinatiestrategie in te druisen, maar eigenlijk is het perfect logisch. Wie in Puurs in de Pfizer-fabriek werkt, krijgt volgende week een prik en zou binnen de maand beschermd moeten zijn tegen het coronavirus Covid-19.

Werking fabriek garanderen

‘We hebben het plan om onze Pfizer-werknemers te vaccineren tegen Covid-19’, zegt Pfizer aan Het Nieuwsblad. ‘Deze pandemie vereist dat we in alle omstandigheden kunnen doorgaan met de productie en de levering van onze Pfizer-geneesmiddelen. Zo kunnen we veiligheid bieden aan werknemers die zorgen voor de productie, en die elke dag naar Puurs komen. De vaccinatie van werknemers die noodzakelijk aanwezig moeten zijn op onze site, begint volgende week.’

De Pfizer-fabriek is de hub voor het maken van de Pfizer-BioNTech-vaccins voor heel Europa. Het is dus cruciaal dat de werking gegarandeerd blijft. Er zijn 2.500 medewerkers in Puurs, maar die krijgen niet allemaal een vaccinatie.

Vrijwillig

Pfizer België heeft namelijk ook nog een afdeling in Brussel. Wie daar op kantoor werkt, krijgt geen voorrang. Ook telewerkers mogen geen vaccinatie krijgen tot ze daarvoor opgeroepen worden. Maar wie aan de productie deelneemt, krijgt dus wel een vaccin. Als ze dat willen tenminste, want ook voor de medewerkers geldt dat zij een vaccinatie krijgen op vrijwillige basis.

Lees ook: ‘Covidkamp en vaccinatieverplichting’: wet voor besmettelijke New Yorkers in de maak

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20