Een omgekeerde wereld: nu de olieprijzen dalen, zou OPEC+ plots wel bereid zijn om de productie te verhogen

Saoedi-Arabië en de andere landen die deel uitmaken van OPEC+ zouden overwegen om de olieproductie op te voeren met 500.000 vaten per dag. Dat schrijft de Wall Street Journal. Zo’n verhoging zou een opvallende beslissing zijn nu de olieprijzen zakken. Saoedi-Arabië ontkent die berichten.

Waarom is dit belangrijk?

De olieprijzen hebben dit jaar al hoge toppen geschoren. Dat heeft de olieproducerende landen niet tegengehouden om de productie te verlagen. Integendeel, OPEC+ kondigde in oktober nog aan de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen. De olieprijs is de jongste weken wel gedaald.

In het nieuws: De landen van OPEC+ komen op 4 december samen om de olieproductie voor de komende maanden te bespreken. Volgens de Wall Street Journal zouden ze overwegen om de productie met 500.000 vaten per dag te verhogen.

  • De olieprijs heeft dit jaar al meermaals de kaap van 120 dollar gerond. De jongste weken is die prijs wel fors gedaald. Voor een vat Brent-olie wordt er momenteel zo'n 82 dollar betaald. Een vat Amerikaanse WTI-olie gaat over de toonbank voor ongeveer 75 dollar.
  • T
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.