Ook Kamala Harris schaart zich achter Joe Biden

De senator uit Californië steunt Joe Biden ‘met veel enthousiasme’ als Democratisch presidentskandidaat. Harris, die in december uit de race stapte, is één van de laatste prominente figuren die haar voorkeur uitspreekt.

‘Biden heeft ons land waardig gediend en we hebben hem nu meer dan ooit nodig’, laat ze weten op Twitter. ‘Ik ben trots om aan te kondigen dat ik mijn vriend, vicepresident Joe Biden, steun om president van de Verenigde Staten te worden’, klinkt het in de bijhorende video. Harris voegt toe dat ze hem maandag zal bijstaan op een campagne-evenement.

Veelbelovend

Met haar boodschap kan Harris aansluiten in het rijtje van andere Democratische kandidaten die onlangs de handdoek in de ring gooiden, zoals Amy Klobuchar, Pete Buttigieg, Beto O’Rourke en Michael Bloomberg. Allemaal gaven ze aan voortaan Joe Biden te steunen. De voormalige vicepresident zelf bedankte Harris voor haar steun via een tweet. Eerder liet hij zich al ontvallen dat hij de 55-jarige senator overweegt als running mate.

Aan het begin van de presidentscampagne gold de 55-jarige senator als een rijzende ster binnen de Democratische Partij. Haar kandidatuur startte veelbelovend, maar nadien daalde ze sterk in de opiniepeilingen. Ook financieel zat het niet mee, want de fondsenwerving raakte niet op gang. Harris was zelfs genoodzaakt om enkele campagnemedewerkers te ontslaan.

Wat doet Warren?

Het is nu enkel nog uitkijken naar Elizabeth Warren, die haar campagne donderdag stopzette. Omdat zij tot de progressieve kandidaten behoort, bestaat de hoop bij het team van Bernie Sanders dat zij hem steunt. De zelfverklaarde socialist neemt het nu verder op tegen Joe Biden, in de strijd om de Democratische nominatie.

Sinds Super Tuesday, afgelopen dinsdag, heeft Bernie Sanders 573 kiesmannen achter zich. Joe Biden overtuigde tot nu al 664 kiesmannen. Beide mannen hebben er minstens 1.991 nodig om de nominatie binnen te halen. Komende dinsdag belooft daarom opnieuw interessant te worden, want dan staan er 352 kiesmannen op het spel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20