Super Tuesday: ex-rivalen scharen zich achter Joe Biden

Aan de vooravond van de belangrijke voorverkiezingen in de VS hebben de voormalige Democratische presidentskandidaten Pete Buttigieg, Amy Klobuchar en Beto O’Rourke zich achter Joe Biden geschaard.

De Democratische kiezers brengen op Super Tuesday in 14 staten hun stem uit om te bepalen wie het moet opnemen tegen president Donald Trump. Met de georkestreerde krachtenbundeling, waar sommigen de hand inzien van voormalig president Barack Obama, lijken de cruciale voorverkiezingen uit te draaien op een duel tussen koploper Bernie Sanders, die voorstander is van een linksere koers, en voormalig vice-president Joe Biden, de meer gematigde establishment-kandidaat.

Een groot vraagteken is wat de score zal zijn van miljardair Michael Bloomberg, die voor het eerst echt in de verkiezingsrace stapt door mee te doen aan de voorverkiezingen.

Zeventigers

Met het recente afhaken van Buttigieg en Klobuchar staat het nu vast dat de volgende Amerikaanse president een zeventiger wordt. Huidig president en Republikeins kandidaat Donald Trump is 73, terwijl bij de belangrijkste Democratische kandidaten Elizabeth Warren de jongste is met 70 jaar. Biden is er 77, terwijl Sanders en Bloomberg nog een jaartje ouder zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20