Mike Bloomberg stapt uit Democratische presidentsrace en schaart zich achter Biden

De voormalige burgemeester van New York stopt zijn campagne om de Democratische nominatie binnen te halen. Hij zal de voormalige vicepresident Joe Biden nu steunen.

De beslissing volgt na een teleurstellend resultaat op Super Tuesday. Van de veertien staten die dinsdag de kandidaat van hun keuze mochten aanduiden, kon Bloomberg slechts één staat binnenhalen. De miljardair had niet deelgenomen aan de eerste vier Democratische voorverkiezingen om alles in te zetten op Super Tuesday, maar dat breekt hem zuur op.

Bloomberg maakte zijn kandidatuur pas in november bekend, na wekenlange geruchten. ‘Drie maanden geleden stapte ik in de race om Donald Trump te verslaan. Nu verlaat ik de race, om dezelfde reden’, reageerde hij. Bloomberg zegt dat hij nu de voormalige vicepresident Joe Biden zal steunen. ‘Om Trump te verslaan, moeten we achter de beste kandidaat staan. Na de stemming is het duidelijk dat die kandidaat Joe Biden is’, klonk het.

Anti-Trump-reclame

In totaal spendeerde Bloomberg meer dan 500 miljoen dollar aan politieke advertenties en hij riep zelfs een speciaal digitaal bedrijf in het leven. De oud-burgemeester van New York gaf ook 100 miljoen dollar uit aan anti-Trump-reclame. De zittende president maakte er ook een sport van om te spotten met de miljardair, die hij smalend ‘Mini Mike’ doopte.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1235228511314620416

Joe Biden, die door zijn matige scores bij de eerste voorverkiezingen even uitgeteld leek, maakt nu grote kans om de confrontatie met Trump aan te gaan. Hij kreeg al eerder de steun van kandidaten zoals Pete Buttigieg, Amy Klobuchar en Beto O’Rourke. Ook het partij-establishment vindt Biden beter geplaatst dan de zelfverklaarde socialist Bernie Sanders. Al kan het nog een spannende strijd worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20