Oud-burgemeester van New York stapt in Democratische presidentsrace

Amerikaans miljardair Michael Bloomberg doet een gooi naar het presidentschap. Dat heeft de ex-burgemeester van New York zondag bekendgemaakt.

Donderdag kwam het nieuws nog dat Bloomberg de papieren bij de federale verkiezingscommissie in orde had gebracht, nu gaat hij er echt voor. Vier jaar geleden dacht de 77-jarige er ook al over na om als onafhankelijke deel te nemen. Het plan is om de Democratische nominatie binnen te halen.

‘Ik doe mee aan de presidentsverkiezingen om Donald Trump te verslaan en de Verenigde Staten te heropbouwen. We kunnen ons niet nog eens 4 jaren van Trump en zijn roekeloze en onethische acties veroorloven’, klinkt het bij de Amerikaan, die ook eigenaar is van persagentschap Bloomberg.

Bloomberg neemt het nu op tegen voormalig ex-vicepresident Joe Biden, burgemeester Pete Buttigieg en senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders.

Ondertussen blijkt dat Michael Bloomberg al 31 miljoen dollar aan advertentieruimte heeft ingekocht, verspreid over 21 staten. Een stevig bedrag, maar niet voor Bloomberg. Met een geschatte waarde van 53,4 miljard dollar geldt hij als één van de tien rijkste Amerikanen, volgens zakenblad Forbes.

Bron: Reuters

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20