Ook cryptocurrency lijdt: bitcoin hard onderuit

Als gevolg van de daling van de olieprijzen, kregen verschillende cryptocurrency een stevige duw. De waarde van de totale cryptomarkt daalde met 26 miljard dollar. En de bitcoin, de bekendste en populairste cryptomunt, zakte van 9.100 dollar op zaterdag naar 8.000 op maandag.

Aanleiding is dus de Saoedische beslissing om de productie op te voeren en kopers grote kortingen aan te bieden. De olieprijs daalde daarop met 30 procent tot 31 dollar, het laagste peil in vier jaar. Net zoals de aandelenmarkten, voelen de cryptocurrency de gevolgen van die beslissing. Beleggers doen hun virtuele munten in de verkoop, om een verdere daling voor te zijn. Zo leden Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash sinds zaterdag verliezen van zo’n 20 procent.

Toch hoeft dat niet meteen dramatisch te zijn. Het is niet ongewoon dat de prijzen van cryptocurrency plotseling sterk stijgen of dalen. Het volatiele karakter is namelijk inherent aan cryptomunten.

En het is zelfs het moment om ervan te profiteren. ‘Voor mensen die op de lange termijn beleggen, is het absoluut aangeraden om nu bitcoin te kopen’, zegt blockchain-investeerder Jehan Chu aan de Amerikaanse zakenzender CNBC. Ondanks het zware verlies op maandag, steeg de bitcoin het afgelopen jaar met 9 procent in waarde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20