Ontmoet de hamster die cryptomunten verhandelt en een portfolio heeft dat de Amerikaanse beursgroei overtreft

Mr. Goxx is de eerste hamster ter wereld die cryptomunten verhandelt. Het kleine knaagdiertje doet dit zelfs vanuit zijn eigen kantoortje, waar hij een loopwiel heeft dat ontworpen is om digitale munten aan te kopen. De hamster doet blijkbaar gouden zaken want zijn portfolio groeit ondertussen sterker dan de S&P 500, de Amerikaanse index van topbedrijven.

De hamster Mr. Goxx verhandelt al sinds 12 juni cryptomunten op een livestream. Het kleine diertje doet het zeker niet slecht: de waarde van het cryptoportolio van de hamster steeg sinds vrijdag met bijna 24 procent, staat te lezen op zijn Twitter-profiel. Daar houdt de eigenaar van de hamster de dagelijkse prestaties van zijn financieel begaafde huisdier bij.

Hoopvol gegeven voor beginnende cryptobeleggers: het portfolio van Mr. Goxx presteert op dit moment beter dan de S&P 500, een Amerikaanse aandelenindex van de 500 grootste bedrijven in de VS volgens marktkapitalisatie. Ook de koersontwikkeling van Bitcoin zelf klopt de hamster zonder problemen.

Hoe kan een hamster in godsnaam crypto verhandelen?

Om Mr. Goxx toe te laten om crypto te verkopen, bouwde zijn baasje een kleine kantoortje naast zijn leefruimte. Daar kan de hamster verschillende oefening uitvoeren om deel te nemen aan de cryptomarkt.

Zo is er het “intententierad”, een hamsterwiel waarmee het knaagdiertje kan kiezen uit verschillende cryptomunten om te verhandelen. Op dit moment heeft Mr. Goxx vooral Tron (TRON), Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Ether-munten (ETH) in zijn portefeuille zitten.

Eenmaal de hamster een crypto heeft “gekozen” door van het rad af te stappen, kan hij door twee “keuzetunnels” lopen. Die twee tunnels geven het portfolio de opdracht om de geselecteerde munt aan te kopen of te dumpen.

77 euro winst

Mr. Goxx begon in juni aan zijn cryptohandeltje met een startkapitaal van 390 dollar. De verkopen die de hamster kan doen staan automatisch vast op uitgaven van rond de 20 dollarcent. Toch kon het diertje door de volatiele aard van de cryptomarkt en de forse rally’s van digitale munten in de afgelopen maanden een mooie winst optekenen.

In totaal verdiende Mr. Goxx al 77 euro pure winst, denkt zijn “werkgever”. Midden september stond het portfolio van de hamster op zo’n 580 dollar, een groei van bijna 50 procent op drie maanden tijd.

De baas van Mr. Goxx heeft plannen om de hamster in de toekomst toe te laten om meer controle te hebben over de cryptomunten die hij kiest, als de interesse in de live stream blijft toenemen. Helaas heeft de cryptocrash van vorige week een serieuze kaakslag toegebracht aan het portfolio van de eerste cryptohamster ter wereld.

(lb)

Lees ook: 33-jarige stak spaargeld in dogecoin en is nu miljonair: ‘Geïnspireerd door Elon Musk’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20