Begint Noord-Korea binnenkort kernraketten af te vuren?

Noord-Korea vuurde vorig jaar van september tot en met december 2022 nog nooit eerder zoveel raketten af. Het was de meest actieve testperiode in de geschiedenis van het Kim-regime.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl het merendeel van de wereld een denuclearisatie nastreeft, blijft het onvoorspelbare Noord-Korea inzetten op de ontwikkeling van kernwapens en raketten. Dit zorgt voor groeiende instabiliteit op het Koreaans schiereiland en de omgeving. De Verenigde Staten zijn vooral bezorgd voor het groeiend bereik van de Noord-Koreaanse raketten.

In het nieuws: De schrik bestaat dat Noord-Korea met nucleaire rakettesten zou beginnen, nu het blijft inzetten op de ontwikkeling van splijtbaar materiaal voor kernkoppen.

  • Het trainen van nieuwe raketcrews, testen van nieuwe raketsystemen, demonstraties of om internationale signalen uit te sturen, dictator Kim Jong-un laat geen kans voorbijgaan om een rakettest uit te voeren. In 2022 was er een recordaantal aan afgevuurde raketten, meldt de Asia Times.
  • Vorig november vuurde Noord-Kor
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer