Noodlijdende cryptobeurs FTX zegt te zijn gehackt: Mogelijk hebben hackers ruim 600 miljoen dollar buitgemaakt

Cryptobeurs FTX, die vrijdag faillissement aanvroeg, zegt dat hackers een groot aantal cryptomunten hebben buitgemaakt. Het zou gaan om meer dan 600 miljoen dollar, meldt cryptonieuwssite Coindesk.

Waarom is dit belangrijk?

FTX was lange tijd een grote speler in de crypto-industrie, met meer dan een miljoen gebruikers waarbij het handelsvolume regelmatig in de miljarden liep. Afgelopen dinsdag haalden beleggers echter hun geld bij de beurs weg, nadat CEO Sam Bankman-Fried risico’s bleek af te dekken met FTT, de cryptomunt die door FTX zelf wordt uitgegeven. De hack betekent nog meer rampspoed en maakt de kans extra klein dat miljoenen klanten ooit hun geld terug zullen krijgen.

In het nieuws: Op het eigen Telegramkanaal meldt FTX dat het slachtoffer is geworden van hackers.

  • Wie de daders zijn en hoeveel ze exact hebben buitgemaakt is nog onduidelijk, maar cryptonieuwssite Coindesk meldt een bedrag van ruim 600 miljoen dollar
  • Via Telegram waarschuwt FTX de website of de app niet meer te gebruiken, omdat deze mogelijk virussen bevat. “FTX is gehackt. FTX apps zijn malware. Verwijder ze. Ga niet op de FTX site, want die kan Trojans bevatten”, stond er te
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.