Nieuwe Star Wars-film geen voltreffer

De nieuwe Star Wars-film ‘The Rise of Skywalker’ komt in zijn openingsweekend in Noord-Amerika uit op een geschatte opbrengst van 176 miljoen dollar. Dat is beduidend minder dan de twee voorgaande films.

‘The Rise of Skywalker’ presteert in zijn eerste drie dagen aan de Noord-Amerikaanse box office volgens de verwachtingen. Analisten rekenden op 160 à 190 miljoen dollar opbrengsten. De film lijkt met 176 miljoen dollar ergens in het midden van die vork te zullen uitkomen.

De verwachtingen werden recent wel neerwaarts bijgesteld, omdat zowel de filmpers als het publiek verdeeld was over de blockbuster.

Zwakste uit trilogie

Een Noord-Amerikaans openingsweekend van 176 miljoen dollar is voor een doorsnee film een topresultaat, maar voor Star Wars ligt de lat erg hoog. ‘The Rise of Skywalker’ is de derde en laatste film uit de huidige trilogie. De eerste, ‘The Force Awakens’ bracht 247,9 miljoen dollar op in de eerste drie dagen na de release en opvolger ‘The Last Jedi’ klokte af op 220 miljoen dollar.

Naast de 176 miljoen dollar in Noord-Amerika haalde ‘The Rise of Skywalker’ ook 198 miljoen dollar aan inkomsten elders in de wereld. Dat brengt het totaal voor het openingsweekend op 374 miljoen dollar.

Lees ook: Afwezige Baby Yoda kost Disney miljoenen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20