Netflix verhoogt prijzen na België nu ook in VS

Streamingsite Netflix heeft in de Verenigde Staten een prijsstijging aangekondigd. In oktober werden in ons land de prijzen al verhoogd.

Netflix heeft op donderdag de prijzen van het standaard- en premiumabonnement in de VS opgetrokken naar 13,99 en 17,99 dollar per maand. Tot dan waren de prijzen respectievelijk 12,99 en 15,99 dollar.

Belgische prijzen

Momenteel betaalt u in België voor een minimumabonnement 7,99 euro, voor een standaardabonnement 11,99 en voor een premiumabonnement 15,99 euro. In oktober, net toen concurrent Disney+ gelanceerd werd, deed Netflix de prijzen stijgen bij ons. Het standaard-abonnement ging met 9 procent omhoog, het premium-abonnement met 16 procent.

Het is sinds begin 2019 geleden dat Netflix nog eens een prijsverhoging heeft doorgevoerd in de Verenigde Staten. Toen waren er Netflix-abonnementen voor 8, 11 en 14 dollar.

Tijdens de videocall voor de kwartaalresultaten, liet topman Greg Peters optekenen dat er een prijsverhoging zat aan te komen. Peters verwees naar de grote hoeveelheden originele content die het bedrijf overal ter wereld produceert om een meerwaarde voor kijkers te bieden.

‘We denken dat het dan redelijk is om aan onze klanten een kleine meerprijs te vragen, om die extra waarde te bekostigen’, klonk het bij Peters. Netflix is al even aan die ommezwaai bezig en zet sterk in op zijn zogenaamde Netflix Originals.

Netflix Original

Vele entertainmentbedrijven, zoals Disney maar ook pakweg de BBC, hebben hun series en films van Netflix gehaald om op hun eigen streamingdienst te zetten. Netflix moest dus wel met meer eigen content komen. Daarnaast boekte de dienst er ook grote successen mee, kijk maar naar ‘La Casa de Papel’, ‘Orange is the New Black’ of ‘The Crown’.

Het aandeel van Netflix ging met 4 procent omhoog toen de prijsstijging werd aangekondigd, maar zakte tegen het einde van de beursdag weer naar zijn oorspronkelijke niveau. De aandelen van Disney gingen met 3 procent omhoog.

Netflix maakte ook zijn resultaten voor het derde kwartaal bekend. De omzet steeg en kwam uit op 6,44 miljard dollar. Dat is marginaal beter dan vooropgesteld. Maar de winst viel, door de zware investeringen in eigen productie, tegen. De winst per aandeel kwam op 1,74 dollar per stuk, terwijl Netflix 2,09 dollar had geprojecteerd.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20