Netflix koopt rechten voor WWE Raw voor komende tien jaar en betaalt daarvoor 5 miljard dollar

Netflix heeft een prestigieuze deal binnengehaald. De streamingdienst wist zich voor de komende tien jaar te verzekeren van een wekelijkse maandagavondshow van WWE Raw. Netflix betaalt voor die exclusieve rechten maar liefst 5 miljard dollar (4,6 miljard euro).

Wat is WWE Raw? World Wrestling Entertainment (WWE) is de grootste en populairste worstelorganisatie ter wereld. Hun belangrijkste worsteltalenten zijn onderverdeeld in twee rosters: SmackDown en Raw. Beiden hebben een wekelijkse liveshow. Voor SmackDown is dat iedere vrijdag, voor Raw iedere maandag.

  • In zijn lange geschiedenis – met in totaal meer dan 1.600 afleveringen – heeft Monday Night Raw geholpen met het lanceren van de carrières van wereldbekende worstelaars zoals Dwayne ‘The Rock’ Johnson, ‘Stone Cold’ Steve Austin, Triple H, John Cena, Roman Reigns, Bianca Belair and Charlotte Flair. 
  • De rechten van WWE Raw zitten tot dit jaar bij USA Network, waar de wekelijkse show hun meest succesvolle programma is. 31 jaar na de oprichting zal Monday Night Raw vanaf 2025 dus voor het eerst niet meer op lineaire televisie te zien zijn.

WWE Raw bij Netflix? Vanaf januari 2025 zal Monday Night Raw wekelijks te zien zijn op Netflix. De show zal gratis zijn voor abonnees.

  • Aanvankelijk zal Monday Night Raw wel enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Latijns-Amerika. Later hoopt de streamingdienst het programma ook in andere markten aan te bieden. Naast de wekelijkse shows zal Netflix ook de grote evenementen zoals WrestleMania, SummerSlam en Royal Rumble buiten de VS gratis aanbieden.
  • De kans is ook groot dat Netflix de komende tijd docureeksen zal maken over WWE. De voorbije jaren wist de streamingdienst zich namelijk al meermaals te onderscheiden met succesvolle sportdocumentaires, zoals Drive To Survive over Formule 1 Break Point over tennis, Tour de France: Unchained over wielrennen, Full Swing over golf en Six Nations: Full Contact over rugby. Daarnaast kan je op Netflix ook kijken naar de docureeks Wrestlers over het wel en wee van een kleinere worstelorganisatie.
Meer