Geruchten over verkoop worstelorganisatie WWE duiken op na pensioen topman Vince McMahon

Waarnemers vermoeden dat de grootste worstelorganisatie ter wereld mogelijk te koop is. Voormalig CEO Vince McMahon heeft zich door meerdere schandalen namelijk teruggetrokken uit het bedrijf, waarvan hij meer dan 40 jaar strak de touwtjes in handen had.

In 1982 kocht Vincent K. ‘Vince’ McMahon de worstelorganisatie, die toen nog WWF heette, van zijn vader Vincent J. McMahon. Op dat moment was de organisatie nog lang niet wat ze nu is. Onder zijn leiderschap kreeg de WWE, een naam die in 2002 na een gerechtelijk dispuut werd aangenomen, een quasi-monopolie. Zo nam de WWE in 2001 concurrent World Championship Wrestling (WCW) en in 2003 het opgedoekte Extreme Championship Wrestling (ECW) over.

Vince McMahon deed de worstelsport boomen en maakte er een miljardenbusiness van. Recent kwam hij echter in opspraak. De eerste beschuldigingen van seksueel misbruik dateren al van 1992, maar werden tot nu toe altijd onder de mat geveegd.

Vince McMahon – Bron: Ethan Miller/Getty Images

In april 2022 begon de raad van bestuur van de WWE echter een onderzoek naar 3 miljard dollar dat was betaald aan een voormalige medewerkster van het bedrijf. Onderzoek bracht aan het licht dat er de voorbije jaren in totaal zo’n 12 miljoen dollar zwijggeld zou zijn betaald. Deze ‘niet-geregistreerde uitgaven’ worden volgens The Wall Street Journal momenteel verder onderzocht.

Dat alles zorgde ervoor dat Vince McMahon op 17 juni 2022 een stap opzij zette als CEO en voorzitter van de WWE ten voordele van zijn dochter Stephanie. Hij bleef echter strak de touwtjes in handen houden tot nieuwe beschuldigingen ervoor zorgden dat hij op 22 juli helemaal ontslag nam. Sindsdien zijn Stephanie McMahon en Nick Khan gepromoveerd tot co-CEO’s.

De controle over het bedrijf, dat een jaarlijkse omzet heeft van meer dan 1 miljard dollar, blijft dus in handen van de familie en getrouwen van Vince McMahon. Toch zouden bepaalde partijen een kans zien om meer macht en aandelen te verwerven. Onder andere Comcast, dat een deel van de evenementen van de WWE uitzendt, wordt gezien als een partij die interesse zou hebben. Daarnaast zouden ook streamingdiensten Disney, Netflix en Amazon de ontwikkelingen in de gaten houden. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20