Nemen Reddit-beleggers fastfoodketen Wendy’s in het vizier?

Beleggers die actief zijn in de Reddit-groep Wallstreetbets hebben de afgelopen dagen opgeroepen om te beleggen in de Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s. Met succes, zo blijkt. Het aandeel van Wendy’s noteerde omstreeks 17 uur zo’n 18 procent hoger.

De beleggers van Wallstreetbets, een Reddit-groep die 10 miljoen leden telt, zitten niet stil. Na de afgelopen weken de aandelen van onder meer GameStop en AMC Entertainment de hoogte ingejaagd te hebben, zetten ze nu hun zinnen op Wendy’s. In een bericht op Wallstreetbets lijst een belegger de redenen op waarom het een goed idee is om te beleggen in de Amerikaanse fastfoodketen. Ondergewaardeerd, hoog dividend en internationale uitbreidingsplannen zijn maar enkele sterktepunten die in het bericht worden aangehaald.

18 procent hoger

Hoe dan ook lijken beleggers in de groep gehoor te geven aan de auteur van het bericht. Sinds de start van de Amerikaanse handelsdag zit het aandeel van Wendy’s stevig in de lift. Omstreeks 17 uur noteerde het aandeel 18 procent in de plus. Ook in andere threads wordt het aandeel van Wendy’s de hemel in geprezen.

Wendy’s heeft in het eerste kwartaal alvast de verwachtingen van de analisten overtroffen. De fastfoodketen kon toen uitpakken met een omzet van 460,2 miljoen dollar. De consensus was 443 miljoen dollar. In het kwartaalrapport kondigde het bedrijf ook een verhoging van het dividend aan. Voorts liet Wendy’s weten dat het van plan is om 50 miljoen dollar aan aandelen terug te kopen.

Weinig shorters

Dat Wendy’s in het oog springt van de beleggers achter WallStreetbets is toch wel opvallend te noemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld GameStop telt de fastfoodketen niet zoveel beleggers die een shortpositie hebben ingenomen op het aandeel. Momenteel wordt zo’n 4 procent van de aandelen geshort, volgens de financiële nieuwssite Marketbeat. Ter vergelijking: de zogeheten short float van Gamestop bedraagt 21 procent.

Tot nu hebben de beleggers achter Wallstreetbets zich voornamelijk gericht op aandelen waarop institutionele beleggers een shortpositie hebben. In het geval van Wendy’s zijn er net veel institutionele beleggers, waaronder het hefboomfonds Train met een belang van 12 procent, die een belangrijk aandeel in het bedrijf hebben.

(lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20