Nationale Veiligheidsadviseur van Trump belooft ‘zeer professionele overdracht’ aan Biden

President-elect Joe Biden mag zich verwachten aan een ‘zeer professionele overdracht’ van de macht. Dat zei de Nationale Veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een online forum, meldt het Amerikaanse NBC News maandag.

‘Kijk, als Biden en Harris de winnaars worden – en zo ziet het ernaar uit -, dan voorzien we een zeer professionele overdracht.’ Dat zei de Nationale Veiligheidsadviseur Robert O’Brien, die als erg loyaal naar Trump toe gezien wordt, in een reactie die op de Amerikaanse televisiezender NBC News uitgezonden werd. ‘Daar is geen twijfel over mogelijk’, klonk het.

Volgens O’Brien heeft het Biden-team ‘zeer professionele mensen die de postjes zullen overnemen’ en hij verzekerde dat hij zou samenwerken met de nieuwe regering. Wel gaf de Nationale Veiligheidsadviseur te kennen dat hij gehoopt had op een nieuwe ambtstermijn voor Donald Trump.

Frauduleuze verkiezingen

Terwijl O’Brien het verlies van zijn baas de facto toegeeft, blijft Trump zelf – zonder bewijzen – volhouden dat de verkiezingen frauduleus zijn verlopen en dat hij gewonnen heeft. Nochtans hebben de Amerikaanse media Joe Biden uitgeroepen als winnaar met 306 stemmen in het kiescollege, ruim voldoende om het vereiste aantal van 270 te halen.

Afgelopen weekend heeft Trump voor het eerst toegegeven dat hij de presidentsverkiezingen verloren heeft. Dat deed hij in een tweet, waarin hij nog maar eens benadrukte dat de verkiezingen vervalst zijn. Kort daarna zag Trump zijn ‘fout’ al in, en zette die recht met een andere tweet. Ook maandag herhaalde hij zijn tweetoffensief. Opnieuw plaatste Twitter bij die tweets een waarschuwing dat die bewering betwist wordt.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328334945148952576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1328334945148952576%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hln.be%2Fbuitenland%2Fveiligheidsadviseur-trump-belooft-zeer-professionele-machtsoverdracht-aan-joe-bidenac074d92%2F
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20