Na Meta en Apple duikt ook Amazon het metaverse in

Veel grote bedrijven, waaronder Meta en Apple, hebben intussen al plannen aangekondigd om het Metaverse te verkennen. Nu treedt ook de e-commercegigant Amazon in hun voetsporen. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een AR/VR-headset.

Amazon werkt aan een mysterieus project. Het e-commercebedrijf zou zich willen toespitsen op ‘augmented’ en ‘virtual reality’. Tenminste, dat is wat verschillende vacatures suggereren die door PhonAndroid op de officiële website van Amazon zijn gespot. Daaruit blijkt dat de e-commercegigant op zoek is naar een “senior technical program manager” die in staat is om een extended reality concept om te zetten in een “magisch, nuttig consumentenproduct voor de wereld.”

Hieruit valt gemakkelijk af te leiden dat Amazon een product wil ontwikkelen dat zijn gebruikers in staat stelt te genieten van ‘extended reality‘ (XR), een technologie die ‘virtual reality’, die de gebruiker isoleert van zijn omgeving, combineert met ‘augmented reality’, waarbij 3D-elementen als het ware worden geprojecteerd in de echte wereld.

Amazon en het metaverse

De e-commercegigant wil naar verluidt concurreren met Meta en Apple, twee bedrijven die volgens geruchten zelf aan een AR- of VR-bril werken. Het is nog niet bekend welke vorm het project van Amazon zal aannemen.

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat Amazon een eigen metaverse wil creëren, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden. Aanvankelijk lijken de ambities van het bedrijf op dit gebied beperkt te blijven tot een ‘extended reality’-product, maar ook hier is de verwachting dat het project nog wel even op zich zal laten wachten. De ontwikkeling ervan staat nog in haar kinderschoenen, zoals Amazon in haar vacatures aangeeft. Potentiële werknemers zullen deelnemen aan een “nieuwe inspanning voor de ontwikkeling van infrastructuur”, waaronder de “ontwikkeling van code voor vroege prototypes.”

Een niet te missen kans

Tal van bedrijven volgen de ontwikkeling van het metaverse op de voet op. Sommigen hebben de sprong al gewaagd en grote sommen geïnvesteerd om grond te verwerven in een of ander metaverse. Anderen hebben dan weer gespecialiseerde bedrijven benaderd om collecties van virtuele kleding en accessoires te ontwikkelen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amazon een apparaat wil ontwikkelen waarmee je je in deze nieuwe realiteit kunt begeven. Maar natuurlijk moeten we geduld hebben om ervan te genieten. Apple zou naar verluidt al een VR-bril voorstellen in juni.

(ns, lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20