Amazon

AMAZON COM ORD - US0231351067
94,13  USD 
94,13
Vorige sluiting
94,13
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
0,00
Laagste
0,00
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
NASDAQ Global Select Consolidated
Laatste update
ISIN
US0231351067
RIC
AMZN.O

In enkele decennia tijd groeide het technologiebedrijf ‘Amazon’ uit tot één van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. In 1994 begon het bedrijf als een online-verkoopplatform voor boeken, maar vandaag houdt het bedrijf zich bezig met een enorme waaier producten en diensten. Grofweg kan je Amazon opdelen in 5 activiteiten.

Een eerste kernactiviteit is het uitbaten van webwinkels. Amazon begon ooit als online-winkel, dus het verbaast niet dat die activiteit is blijven groeien. Via Amazon.com (en varianten wereldwijd) verkoopt het bedrijf eigen producten online, maar derde partijen kunnen evengoed het platform gebruiken. In ruil voor een commissie op verkopen, kunnen bedrijven producten aanbieden op de website van de Tech-gigant. Het houdt niet op bij online-winkels. Klanten kunnen in de VS ook terecht in fysieke, ‘brick-and-mortar’ winkels zoals ‘Amazon Fresh’, ‘Whole Foods’ en enkele andere namen.

Als tweede op de lijst zijn er de Amazon-producten, gecentreerd rond het digitale thema. Er zijn heel wat domotica-producten in de aanbieding. Zo is er bijvoorbeeld Amazon ‘Alexa’: een stemgestuurde computer en Amazon ‘Blink’: een videobeveiligingssysteem. Naast domotica zijn er ook producten als de ‘Kindle’ (een tablet) en de ‘Halo’ (een fitness-armband).

In sommige gebieden kunnen klanten ook diensten inschakelen, éénmalig of in abonnementsvorm. Levering van medicijnen op voorschrift, boodschappen en andere producten behoren tot de mogelijkheden. Eventueel kan je zelfs een abonnement nemen op ‘Prime’: een ledenpakket met heel wat extra’s en voordelen.

Nummer drie is eerder belangrijk voor bedrijven. Amazon biedt namelijk heel wat oplossingen op vlak van IT. Voor opslag, databases, analytische tools en ‘Machine Learning’ kunnen ondernemingen namelijk beroep doen op de diensten van ‘Amazon Web Services’ of ‘AWS’. Daarnaast is er ook ‘Amazon Ads’, dat bedrijven online advertenties aanbiedt.

Het vierde luik is de logistieke operatie achter de onderneming. Amazon heeft enorm veel manieren om producten op de juiste plaats te krijgen en ontwikkelt nog steeds nieuwe technologieën om de levering te verbeteren.

Het vijfde en laatste element is de entertainment-tak. Er zijn enkele game-studio’s actief onder het Amazon-merk, maar ook voor muziek en video kan je er terecht. Sommige materialen zijn dan ook exclusief toegankelijk voor abonnees. Creatieve geesten kunnen ook direct hun werk publiceren via Amazon, bijvoorbeeld op de ‘Kindle’ (e-reader).

Niet alleen de waaier aan activiteiten is enorm, maar ook het klantenbestand is zeer groot. Het bedrijf stelt producten en diensten ter beschikking in meer dan een derde van alle landen ter wereld.

Verdienmodellen

  • Uitbaten (Online) Winkels
  • (Abonnements-)Diensten via Internet
  • Verkoop eigen hardware
  • IT-dienstverlening
b2b / b2c
Sector(en)
Technologie, Industrie
Opgericht
1994
Medewerkers
1.300.000
Management team
Jeff Bezos
Executive Chair
Andy Jassy
President and Chief Executive Officer
Brian T. Olsavsky
Senior Vice President and Chief Financial Officer
All management team...
Producten / merken
Amazon.com (webwinkel)
Kindle (e-reader)
Halo (Fitness-armband)
Overige producten / merken...

Inflatie en recessieangst VS hinderen Black Friday niet

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks zorgen over een recessie en de hoge inflatie in de Verenigde Staten, verwacht Adobe Analytics dat de omzet op Black Friday 1 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar, naar 9 miljard of mogelijk zelfs 9,2 miljard dollar. Dit bleek zaterdag uit actuele data.

Populaire items zijn de Apple Watch en AirPods, maar ook computerspelletjes.

De online-omzet op Thanksgiving Day komt volgens Adobe uit op 5,3 miljard dollar, een stijging van bijna 3 procent op jaarbasis. 

De grootste winkelomzet moet echter nog komen. Adobe rekent voor Cyber Monday op een online omzet van ruim 11 miljard dollar in de VS, een toename op jaarbasis van ruim 5 procent.

Kijkend naar "Cyber Week", van Thanksgiving tot en met Cyber Monday in de VS, voorspelt Adobe een totale omzet van bijna 35 miljard dollar, zo'n 3 procent meer dan een jaar eerder.

De National Retail Federation verwacht verder dat Amerikanen tijdens het feestdagenseizoen tussen de 943 en ruim 960 miljard dollar uit zullen geven, wat een stijging op jaarbasis zou betekenen van 6 tot 8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street vlak gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag na een verkorte handelsdag vlak gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vlak op 4.026,12 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 34.347,03 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 11.226,36 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten waren donderdag gesloten vanwege Thanksgiving Day en openden vrijdag de deuren alleen voor een verkorte sessie vanwege BlackFriday. 

In totaal zijn meer dan 166,3 miljoen Amerikanen van plan om te winkelen van Thanksgiving Day tot en met Cyber Monday, circa 8 miljoen personen meer dan vorig jaar, volgens prognoses van de National Retail Federation en Prosper Insights & Analytics.

"Tot nu toe worden de vakantie-uitgaven ondersteund door een sterke banenmarkt, maar het spaargeld uit de coronavirusperiode wordt langzaam uitgehold", zei retail-analist Ted Rosman van Bankrate.com. 

Woensdag sloot Wall Street hoger, nadat uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat de Amerikaanse centrale bank zou kunnen beginnen met het vertragen van zijn agressieve rentebeleid tijdens de komende beleidsvergadering in december.

Bovendien verlaagde de Chinese centrale bank vrijdag de ratio van de deposito's die banken in reserve moeten houden met 0,25 procentpunt tot gemiddeld 7,8 procent, waardoor ongeveer 70 miljard dollar aan geld zou vrijkomen in een economie die gebukt gaat onder een nieuwe uitbraak van het coroanvirus.

De euro/dollar noteerde op 1,0401. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0363 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0408 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag tot 1,7 procent lager.    

Maandag staan in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Beleggers letten vrijdag met name op de bewegingen van de aandelen van retailers als Walmart, Best Buy en Amazon. Walmart steeg 0,1 procent, Best Buy verloor 0,5 procent, terwijl Amazon.com 0,1 procent lager noteerde.

Apple daalde 2,1 procent. De techreus probeert problemen op te lossen bij zijn grootste iPhone-fabriek in China. Apple zou volgens de Britse tabloid Daily Star interesse hebben om voetbalclub Manchester United over te nemen, hoewel de krant geen bronnen aanhaalde.

Tesla moet ongeveer 80.000 auto's terugroepen in China, vanwege problemen met de software en de veiligheidsgordel, daags nadat de Amerikaanse toezichthouder ook aandrong op een terugroepactie van honderdduizenden auto's. Het aandeel verloor 0,3 procent.

Aandelen Activision Blizzard komen mogelijk in beweging door een bericht van Politico woensdagavond laat dat de Federal Trade Commission de overname door Microsoft zou willen blokkeren. Het aandeel daalde 4,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Chinese lockdowns drukken op olieprijs

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag rond het vervroegde slot van Wall Street lager, vanwege de aanhoudende zorgen over de vraagvooruitzichten van China, terwijl de markt wachtte op het besluit over een prijsplafond voor Russische olie.

Wall Street was donderdag gesloten vanwege Thanksgiving Day en opende vrijdag de deuren alleen voor een verkorte sessie vanwege BlackFriday. Om 19.00 uur CET sloot Wall Street de deuren.

"Oliehandelaren wachten op het besluit over een EU-prijsplafond", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management. Als het plafond te hoog wordt vastgesteld, zullen de Russische inkomsten en oliestromen waarschijnlijk niet worden beïnvloed", zei hij, "maar een laag prijsplafond kan voorwaarden scheppen voor vergelding."  

"In de tussentijd, neemt een veronderstelde limiet van 65 tot 70 dollar per vat de angst voor onderbrekingen van de Russische aanvoer weg, terwijl het stijgende aantal coronavirusgevallen in China op het sentiment blijven drukken", zei Innes.

"Het wegverkeer in China is de afgelopen weken gedaald, vanwege stijgende coronavirusgevallen", aldus analisten van ANZ Research. "De vraag naar benzine in de Verenigde Staten neemt ook af naarmate het reisseizoen daar eindigt", voegden de analisten toe.

Daarnaast profiteerde de olieprijs vrijdag van een "mild zwakke" Amerikaanse dollar.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde vrijdag 1,7 procent lager op 76,75 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen vrijwel vlak gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag vrijwel vlak gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 440,73 punten, de Duitse DAX sloot vlak op 14.541,38 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 6.712,48 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.486,67 punten.

De Europese aandelenmarkten kwamen vrijdag nauwelijks van hun plek, terwijl de zorgen over het consumentenvertrouwen en de economische groei boven de markt blijven hangen, waarbij beleggers zich vastklampen aan de hoop dat centrale banken hun beleid minder agressief zullen verkrappen.

Vanwege een verkorte handelssessie op Wall Street door Thanksgiving en Black Friday zijn de handelsvolumes vrijdag ook in Europa lager.

"Mogelijk dat in verband met de koopgekte er nog wat extra aandacht van beleggers uitgaat naar retailers als Amazon.com, Walmart en bijvoorbeeld Alibaba", zei analist Justin Blekemolen van online broker LYNX. "Het positieve sentiment onder beleggers wordt bovendien aangewakkerd door ‘dovishe’ geluiden vanuit de Fed", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in december is gestegen, maar niet iets minder sterk dan verwacht, terwijl het vertrouwen in Frankrijk in november ook iets is opgelopen.

De Duitse economie is in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 0,4 procent gegroeid. Op jaarbasis groeide de Duitse economie met 1,3 procent. De groeicijfers waren verrassend, oordeelde econoom Carsten Brzeski van ING.

De euro/dollar noteerde op 1,0393. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0407 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0408 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Lund-Yates van Hargreaves Lansdown zag in heel Europa vooral de koersen van energieaandelen er goed bij liggen vandaag, geholpen door een hogere olieprijs. Zo steeg Shell in Amsterdam 0,8 procent. De koers van het aandeel BP won in Londen 1,2 procent en van TotalEnergies steeg in Parijs 1,3 procent.

In Parijs won ArcelorMittal 0,7 procent en Pernod Ricard daalde 2,2 procent.

In Frankfurt steeg RWE 1,9 procent, Daimler Truck won 1,6 procent en Beiersdorf noteerde 1,4 procent hoger. Zalando daalde 2,8 procent, terwijl Adidas 2,3 procent lager noteerde.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 4.027,03 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Bel20 sluit licht hoger af

(ABM FN) Een lichte aarzeling was vrijdag bij beleggers te bespeuren op de Brusselse beurs, waar de Bel20 0,2 procent hoger afsloot op 3.707 punten.

De kortere handelsdag van Wall Street op de vrijdag na Thanksgiving bleef wegen op de beurshandel, waarbij het beleggers ontbrak aan richtinggevende katalysatoren.

In Brussel werd de handelssessie geanimeerd door VGP dat zijn kapitaalverhoging voltooide. Op zoek naar vers geld meldde de specialist in logistiek vastgoed dat de aandelenuitgifte volledig is onderschreven.

Over het algemeen lijkt het beleggerssentiment optimistischer, aangezien "de op woensdag gepubliceerde notulen van de Fed de deur openzetten voor enige versoepeling van de Amerikaanse rente" aldus Bernard Keppenne van CBC Bank.

Als de Fed erin slaagt om de inflatie omlaag te brengen, zou dat volgens de econoom kunnen betekenen dat de Amerikaanse economie afstevent op een zachte landing.

"En aangezien een meerderheid van de centrale banken dit jaar de Fed heeft gevolgd in haar verhogingen, zou het hen ook in staat stellen hun voet van het gaspedaal te halen".

De daling van de dollar ten opzichte van een mandje valuta's was de afgelopen dagen indrukwekkend, aldus Keppenne.  En hoewel het niet alle winsten van dit jaar uitwist, neemt het wel wat druk weg bij andere centrale banken, voegt de econoom eraan toe, verwijzend naar de ingevoerde inflatie, die logischerwijs wordt afgezwakt.  

"Met de daling van de olieprijs en WTI in het bijzonder, vermindert dit duidelijk de geïmporteerde inflatie" bevestigt hij.  

Vrijdag bedroeg de prijs van een vat WTI-olie 78 dollar, tegenover 85 dollar een week geleden. Het TTF-futurescontract voor gas stond vrijdagavond vroeg op 124 euro per megawattuur.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex was Elia een van de grootste stijgers van de sessie, met een winst van 4,0 procent.  

De elektriciteitsnetbeheerder heeft zijn jaarlijkse vooruitzichten voor 2022 verhoogd. Degroof Petercam was van mening dat een 'Afbouwen' aanbeveling niet langer gerechtvaardigd was en verhoogde zijn aanbeveling naar 'Houden'.

VGP, dat aankondigde dat de aandelenuitgifte volledig is onderderschreven en daarmee 302,9 miljoen euro heeft opgehaald, won 5,1 procent.

Onderaan de tabel daalde zijn sectorgenoot WDP met 2,3 procent.

In de BelMid moet met name Euronav worden genoemd, dat meer dan 2 procent won, terwijl Mithra met nog eens 18,8 procent daalde tot 4,31 euro, waarmee het een historisch dieptepunt bereikte.

Ascensio, dat gisteravond cijfers publiceerde, noteerde stabiel.

Montea, waarvan het koersdoel door Kepler Cheuvreux werd verlaagd van 79,00 naar 75,00 euro met een ongewijzigde 'Houden'-aanbeveling, daalde 3,3 procent.

In de BelSmall steeg Belysse met 1,2 procent, terwijl Biocartis daalde met 6,3 procent.  

Berenberg heeft vrijdag zijn koersdoel voor Unifiedpost verlaagd van 24,00 euro naar 6,00 euro, maar handhaafde zijn koopaanbeveling. De aandelen van de groep leveren 0,6 procent in.

Wall Street

De S&P500 noteert vrijdag bij schrijven stabiel.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street richting verdeelde opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een verdeelde opening tegemoet. De futures op de S&P 500 stijgen in aanloop van de openingsbel zo'n 0,1 procent, terwijl die op de Nasdaq zo'n 0,1 procent dalen.

Het belooft een rustige dag te worden in New York. Donderdag bleven de deuren gesloten omdat de Amerikanen Thanksgiving vierden en vrijdag stopt de handel eerder vanwege Black Friday.

De verkorte handelsweek bracht weinig spektakel. Beleggers waren vooral gefocust op de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve, die lieten doorschemeren dat het tempo van de renteverhogingen wellicht omlaag gaat.

Vrijdag kijken de beleggers die geen lang weekend vieren vooral naar de ontwikkeling van de Black Friday-verkopen.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING zijn veel ondernemers positief over zowel Black Friday als de vooruitzichten voor de feestdagen.

"Dat is dan weer goed nieuws voor de winstgroeiverwachtingen, die door analisten de afgelopen weken juist in rap tempo zijn verlaagd", aldus de marktkenner.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig. De euro/dollar noteert vanmiddag op 1,0371. WTI-olie is zo'n 1,5 procent duurder dan woensdag. Op weekbasis is een vat ruwe olie wel een procent goedkoper geworden.

Bedrijfsnieuws

Beleggers zullen vandaag letten op de bewegingen van de aandelen van retailers als Walmart, Best Buy en Amazon. Voorbeurs dalen de aandelen licht.

Apple beweegt voorbeurs een procent lager. De techreus probeert problemen op te lossen bij zijn grootste iPhone-fabriek in China. Apple zou volgens de Britse tabloid Daily Star interesse hebben om voetbalclub Manchester United over te nemen, hoewel de krant geen bronnen aanhaalde. Manchester United lijkt 10 procent hoger te gaan openen.

Tesla moet ongeveer 80.000 auto's terugroepen in China, vanwege problemen met de software en de veiligheidsgordel, daags nadat de Amerikaanse toezichthouder ook aandrong op een terugroepactie van honderdduizenden auto's. Het aandeel stijgt voorbeurs toch 2 procent.

Aandelen Activision Blizzard komen mogelijk in beweging door een bericht van Politico woensdagavond laat dat de Federal Trade Commission de overname door Microsoft zou willen blokkeren. Voorbeurs noteert Activision Blizzard ruim 3 procent lager.

Slotstanden Wall Street woensdag

De S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 4.027,26 punten, de Dow Jones index eindigde 0,3 procent hoger op 34.194,06 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 11.285,32 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

VGP plaatst alle aandelen

(ABM FN) De aandelenuitgifte van VGP is volledig onderscherven. Dit maakte VGP vrijdagmiddag bekend.

Eerder vandaag meldde VGP al dat op 94,4 procent van de 5,5 miljoen nieuwe aandelen was ingetekend. De voorkeursrechten die niet werden uitgeoefend, werden omgezet in zogeheten scrips, die vandaag in een private plaatsing werden aangeboden aan gekwalificeerde beleggers in België.

Deze scrips werden succesvol geplaatst, waardoor nu alle 5,5 miljoen aandelen zijn verkocht.

"Ik ben dankbaar voor de steun en voor het vertrouwen dat onze institutionele en particuliere investeerders hebben getoond door de sterke deelname aan de openbare aanbieding met voorkeurrechten. Met deelname van bijna alle aandeelhouders was de opname in de openbare aanbieding met 94,4 procent de hoogste opname in een Belgische openbaar aanbod met voorkeurrechten sinds 2015. Dit werd vandaag gevolgd door een private plaatsing van de scrips, die werd voltooid met 0 procent korting ten opzichte van de slotkoers van gisteren en meermaals overtekend is geweest", zei CEO Jan van Gent in een toelichting. 

Met de plaatsing haalt VGP 303 miljoen euro op.

De handel in het aandeel VGP was stilgelegd, maar zal nu weer van start gaan.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: positieve update Elia

(ABM FN) Elia zal de komende jaren flink meer investeren, en dat roept vragen op over de financiering. Dit zeggen analisten van KBC Securities vrijdag.

Tussen 2023 en 2027 wil Elia bijna 16 miljard euro investeren. Dart is flink meer dan de 11 miljard euro waarop KBC rekende.

Dit betekent dat de analisten hun model moeten aanpassen. Want terwijl de investeringen enerzijds goed zijn voor de toekomstige groei, denkt KBC anderzijds ook dat Elia de aandelenmarkten opnieuw zal moeten aanspreken.

Toch vindt KBC de kwartaalupdate van Elia van vanochtend positief.

Elia verwacht in 2022 een aangepast rendement op het eigen vermogen van 7,1 tot 7,5 procent te realiseren. Dit is iets meer dan de beoogde 6,25 tot 7,25 procent waar voorheen vanuit werd gegaan.

In België denkt Elia aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 5 tot 6 procent uit te komen. Daarnaast zal er circa 450 miljoen euro worden geïnvesteerd.

Maar voor Duitsland werd Elia duidelijk positiever. Hier zal het rendement niet uitkomen op 8 tot 10 procent, zoals eerder werd voorzien, maar rond de 11 procent. Hier wordt ongeveer 1 miljard euro geïnvesteerd.

KBC Securities handhaaft het Houden advies op Elia met een koersdoel van 129,00 euro. Het aandeel wint vrijdag 3,5 procent op 143,90 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Apple heeft interesse in overname Manchester United - media

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen Manchester United noteren vrijdag voorbeurs zo'n 8 procent hoger aan de New York Stock Exchange, nadat de Britse tabloid The Daily Star donderdag meldde dat techreus Apple interesse heeft om de Engelse voetbalclub over te nemen.

"CEO Tim Cook zal gesprekken voeren met de banken die zijn aangesteld om de verkoop te begeleiden", schreef The Daily Star donderdag, zonder daarbij bronnen aan te halen. 

Manchester United is nu nog eigendom van de Amerikaanse familie Glazer, die erg impopulair zijn bij de fans van de club.

Apple was niet bereikbaar voor een reactie en Manchester United wilde geen commentaar geven, nadat het eerder deze week al bekendmaakte dat de strategische opties voor de club in kaart worden gebracht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Bijna 95 procent nieuwe aandelen VGP geplaatst

(ABM FN) Op bijna 95 procent van de ruim 5 miljoen nieuwe aandelen die VGP gaat uitgeven, werd ingeschreven. Dit meldde de investeerder in logistiek vastgoed vrijdag.

VGP kondigde half november al aan circa 5,5 miljoen nieuwe aandelen uit te geven voor 55,50 euro per stuk, waarmee het in totaal 302,9 miljoen euro ophaalt. Met het aflopen van de inschrijvingsperiode voor voorkeurrechten op 24 november 2022 was ingeschreven op circa 5,2 miljoen aandelen, ofwel 94,43 procent.

De 1,2 miljoen voorkeursrechten die niet werden uitgeoefend, werden omgezet in zogeheten scrips, die nu in een private plaatsing worden aangeboden aan gekwalificeerde beleggers in België.

De nieuwe aandelen zullen in principe vanaf 29 november verhandelbaar zijn op Euronext Brussel.

De handel in het aandeel VGP is momenteel geschorst in afwachting van de plaatsing van de scrips.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20