Amazon

AMAZON COM ORD - US0231351067
106,21  USD 
106,21
Vorige sluiting
106,21
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
0,00
Laagste
0,00
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
NASDAQ Global Select Consolidated
Laatste update
ISIN
US0231351067
RIC
AMZN.O

In enkele decennia tijd groeide het technologiebedrijf ‘Amazon’ uit tot één van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. In 1994 begon het bedrijf als een online-verkoopplatform voor boeken, maar vandaag houdt het bedrijf zich bezig met een enorme waaier producten en diensten. Grofweg kan je Amazon opdelen in 5 activiteiten.

Een eerste kernactiviteit is het uitbaten van webwinkels. Amazon begon ooit als online-winkel, dus het verbaast niet dat die activiteit is blijven groeien. Via Amazon.com (en varianten wereldwijd) verkoopt het bedrijf eigen producten online, maar derde partijen kunnen evengoed het platform gebruiken. In ruil voor een commissie op verkopen, kunnen bedrijven producten aanbieden op de website van de Tech-gigant. Het houdt niet op bij online-winkels. Klanten kunnen in de VS ook terecht in fysieke, ‘brick-and-mortar’ winkels zoals ‘Amazon Fresh’, ‘Whole Foods’ en enkele andere namen.

Als tweede op de lijst zijn er de Amazon-producten, gecentreerd rond het digitale thema. Er zijn heel wat domotica-producten in de aanbieding. Zo is er bijvoorbeeld Amazon ‘Alexa’: een stemgestuurde computer en Amazon ‘Blink’: een videobeveiligingssysteem. Naast domotica zijn er ook producten als de ‘Kindle’ (een tablet) en de ‘Halo’ (een fitness-armband).

In sommige gebieden kunnen klanten ook diensten inschakelen, éénmalig of in abonnementsvorm. Levering van medicijnen op voorschrift, boodschappen en andere producten behoren tot de mogelijkheden. Eventueel kan je zelfs een abonnement nemen op ‘Prime’: een ledenpakket met heel wat extra’s en voordelen.

Nummer drie is eerder belangrijk voor bedrijven. Amazon biedt namelijk heel wat oplossingen op vlak van IT. Voor opslag, databases, analytische tools en ‘Machine Learning’ kunnen ondernemingen namelijk beroep doen op de diensten van ‘Amazon Web Services’ of ‘AWS’. Daarnaast is er ook ‘Amazon Ads’, dat bedrijven online advertenties aanbiedt.

Het vierde luik is de logistieke operatie achter de onderneming. Amazon heeft enorm veel manieren om producten op de juiste plaats te krijgen en ontwikkelt nog steeds nieuwe technologieën om de levering te verbeteren.

Het vijfde en laatste element is de entertainment-tak. Er zijn enkele game-studio’s actief onder het Amazon-merk, maar ook voor muziek en video kan je er terecht. Sommige materialen zijn dan ook exclusief toegankelijk voor abonnees. Creatieve geesten kunnen ook direct hun werk publiceren via Amazon, bijvoorbeeld op de ‘Kindle’ (e-reader).

Niet alleen de waaier aan activiteiten is enorm, maar ook het klantenbestand is zeer groot. Het bedrijf stelt producten en diensten ter beschikking in meer dan een derde van alle landen ter wereld.

Verdienmodellen

  • Uitbaten (Online) Winkels
  • (Abonnements-)Diensten via Internet
  • Verkoop eigen hardware
  • IT-dienstverlening
b2b / b2c
Sector(en)
Technologie, Industrie
Opgericht
1994
Medewerkers
1.300.000
Management team
Jeff Bezos
Executive Chair
Andy Jassy
President and Chief Executive Officer
Brian T. Olsavsky
Senior Vice President and Chief Financial Officer
All management team...
Producten / merken
Amazon.com (webwinkel)
Kindle (e-reader)
Halo (een fitness-armband)
Overige producten / merken...

Europese beurzen verdeeld richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag verdeeld geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot fractioneel lager op 407,13 punten, de Duitse DAX steeg 0,2 procent op 12.813,03 punten, de Franse CAC 40 won 0,1 procent bij een stand van 5.931,06 punten en de Britse FTSE 100 sloot nipt in de min op 7.168,65 punten.

Na een dramatisch eerste jaarhelft op de beurs, bewogen de beurzen vandaag volatiel. Kwesties als de hardnekkige inflatie, stijgende rentes, een dalend consumentenvertrouwen en de vrees voor een recessie blijven domineren.

Het goede nieuws is volgens marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank dat de eerste helft van het jaar nu eindelijk voorbij is. Vaak wordt een slechte eerste jaarhelft gevolgd wordt door een beter tweede semester.

"Maar nu er steeds meer waarschuwingen komen dat er een recessie op komst is, is het niet zo duidelijk welke kant het deze keer opgaat", waarschuwde Reid.

Inkoopdata wezen vrijdag op een groeivertraging in de industrie van de eurozone. Volgens econoom Chris Williamson van S&P Global toont de output in de eurozone zelfs al een kleine krimp. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij.

In de eurozone steeg de inflatie verder. De inflatie kwam in mei op 8,6 procent uit, tegenover 8,1 procent in mei. De kerninflatie, een belangrijke graadmeter voor de ECB, bedroeg 3,7 procent, en dat was wel lager dan de 3,9 procent in mei.

De inflatiecijfers van juni zorgen er vermoedelijk voor dat de roep om een verhoging van de rente met meer dan 25 basispunten door de ECB luider wordt, volgens Commerzbank.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0398. WTI-olie werd 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Siemens moet in het derde kwartaal zo'n 2,8 miljard euro afschrijven op de investering in Siemens Energy. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagavond. Met de slotkoers van Siemens Energy AG van 13,99 euro op 30 juni 2022, ligt de marktwaarde van Siemens' belang van 35 procent in Siemens Energy aanzienlijk onder de boekwaarde. Het aandeel sloot vrijdag een procent lager.

Zumtobel heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de omzet en het resultaat harder zien stijgen dan verwacht. Het verlichtingsbedrijf uit Oostenrijk steeg een half procent.

Boskalis vindt het bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemt het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. De baggeraar organiseert op woensdag 24 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het openbare bod van HAL op Boskalis wordt besproken. Het aandeel Boskalis sloot vlak.

Sodexo heeft vrijdag zijn verwachtingen voor het hele boekjaar herhaald na de publicatie van sterke kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 4 procent.

Julius Baer verloor bijna een procent, nadat de Zwitserse private banking groep instemde met een schikking van 105 miljoen euro in een meer dan tien jaar oude rechtszaak waarin honderden miljoenen euro's werden geëist.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen licht lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Weekoverzicht: Brussel iets hoger het weekend in

(ABM FN)De Brusselse beurs heeft deze week dankzij een klein herstel op vrijdag de week iets hoger afgesloten. De Bel20 sloot af op 3.708 punten, ofwel een plus van 0,6 procent op weekbasis.

De eerste helft van het jaar is inmiddels ten einde. "Het is een zeer, zeer slechte start van het jaar", vatte strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan samen. Sinds het begin van 2022 heeft de Brusselse hoofdindex 14,6 procent verloren.

Het meest opvallend vindt hij dat zowel de aandelen- als de obligatiemarkten onder druk staan. Volgens Juvyns moeten we teruggaan tot 1969 om een dergelijk scenario te vinden.

"Stijgende prijzen, pessimistische economische vooruitzichten en een zwak consumentenvertrouwen leiden tot grote scepsis op de beurzen", aldus marktanalist Salah Bouhmidi van IG.

De bedrijfswinsten zijn ondertussen goed, zelfs opvallend goed, maar vermoedelijk zal dit niet zo blijven, aldus beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen.

Voor dit jaar wordt in de Verenigde Staten en Europa ongeveer 10 procent winstgroei verwacht. Voor 2023 is de prognose voor de VS wederom 10 procent en voor Europa 6,5 procent winstgroei. "Maar, wat je ook ziet is dat zowel voor dit jaar als volgend jaar de verwachtingen zijn verhoogd, en dan met name in Europa", zei Van Leenders.

Maar, "als er een recessie komt, wat zeker mogelijk is, dan moeten die winsten wel omlaag", aldus de beleggingsstrateeg. Hoewel de verliezen op de aandelenmarkten suggereren dat de markt hierop anticipeert, is dit volgens Van Leenders "nog niet helemaal" ingeprijsd.

Inkoopmanagersdata wezen op een groeivertraging in de industrie in de eurozone, waar in China de industrie juist weer terugkeerde naar groei.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex in de eurozone zelfs al op een kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson.

In de VS was sprake van een groeivertraging in juni. De inkoopmanagersindex van S&P Global daalde zelfs naar het laagste punt in twee jaar.

Volgens Williamson is de outlook in de VS somberder. Lichtpuntje is dat de druk op de aanvoerketen iets lijkt af te nemen, wat kan helpen om de inflatoire druk te verlichten in de komende maanden, aldus de econoom.

Inflatiecijfers wijzen op afkoeling

Veel aandacht ging deze week uit naar de PCE-inflatie uit de VS. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De consumentenprijzen in Duitsland zijn in juni minder hard gestegen dan een maand eerder en ook dan verwacht. De inflatie kwam op jaarbasis uit op 7,6 procent tegen 7,9 procent in mei. Vooraf geraadpleegde economen hadden voor juni gerekend op 8,0 procent inflatie. In België stegen de prijzen verder door, met een inflatie van 9,65 procent in mei, ofwel een record sinds oktober 1982.

In de eurozone als geheel stegen de consumentenprijzen ook. De inflatie kwam in mei op 8,6 procent uit, tegenover 8,1 procent in mei. De kerninflatie, een belangrijke graadmeter voor de ECB, bedroeg 3,7 procent, en dat was wel lager dan de 3,9 procent in mei.

Econoom Carsten Brzeski van ING wees op economische steunmaatregelen die de inflatie in Duitsland hebben getemperd. "Dit is (nog) geen keerpunt, maar eerder een bewijs dat het momenteel de regeringen zijn en niet de centrale banken die de inflatie kunnen terugdringen", aldus Brzeski.

“Het gaat om een kunstmatige daling”, zo zei ook hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque.

De inflatiecijfers van juni zorgen er vermoedelijk voor dat de roep om een verhoging van de rente met meer dan 25 basispunten door de ECB luider wordt, volgens Commerzbank.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,0394 en daarmee op weekbasis 1,5 procent lager.

WTI-olie kostte vrijdag 107 dollar per vat en werd daarmee op weekbasis zo'n 3 procent duurder. OPEC+ besloot deze week om de olieproductie in augustus op te voeren in hetzelfde tempo als in juli. Onder leiding van Saoedi-Arabië werd besloten om in augustus de dagproductie met 648.000 vaten per dag op te hogen. Dat is gelijk aan de verhoging voor juli, en meer dan de verhoging van 432.000 vaten die de afgelopen maanden werd doorgevoerd.

Stijgers en dalers

Fagron heeft op 14 juni een waarschuwing ontvangen van de Amerikaanse toezichthouder FDA. Dit bleek dinsdagmiddag uit een publicatie van de toezichthouder. De waarschuwing kwam na een inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota in de eerste helft van november 2021. Fagron moet de geconstateerde zaken direct oplossen, aldus de FDA. Indien dit niet gebeurt, dan kan dit tot juridische acties leiden, meldt de toezichthouder. Analisten menen overigens dat de soep niet zo heet gegeten zal worden als opgediend. Maar dat Fagron serieus werk moet maken van het oplossen van de problemen in de herverpakkingsfaciliteit in Minnesota is volgens hen meer dan duidelijk. Het aandeel liet deze week 12 procent liggen.

TINC kondigde deze week drie investeringen aan, waarbij een totaalbedrag van 48 miljoen euro gemoeid zijn. Volgens Kepler Cheuvreux zal de infrastructuurinvesteerder op korte termijn kapitaal moeten aantrekken om alle investeringen te kunnen financieren.

Deze week kreeg DEME ook voor het eerst een aparte beursnotering, zoals door moederbedrijf CFE eind vorig jaar aangekondigd werd. Dit pakte positief uit voor het aandeel DEME, dat steeg, maar gold niet voor CFE. Econoom Tom Simonts van KBC had zo’n volatiliteit ook voorzien. Vrijdag zette KBC Securities beide aandelen evenwel op de kooplijst met koersdoelen van respectievelijk van 123 en van 15 euro.

Azelis kondigde ook een reeks overnames aan, terwijl Jefferies het aandeel begon te volgen met een Houden advies en een koersdoel van 22,00 euro. De analist ziet meer opportuniteiten voor de Nederlandse sectorgenoot IMCD dan voor Azelis.

Proximus liet vrijdag weten dat de beursgang van TeleSign van de baan is. Geen grote verrassing, aldus ING. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 20,00 naar 18,00 euro, bij een ongewijzigd Houden advies. Het aandeel daalde 0,6 procent.

De grootste stijgers deze week waren Lotus Bakeries en Home Invest die respectievelijk 3,3 en 4,5 procent bijschreven. De grootste dalers waren VGP en Aperam met verliezen van 8 en 9 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Cofinimmo doet nieuwe vastgoedtransacties

(ABM FN) Cofinimmo heeft meerdere vastgoedaankopen gedaan in Spanje en Duitsland. Dat laat de groep vrijdag nabeurs weten.

Cofinimmo zal een nieuw woonzorgcentrum bouwen op een eerder aangekocht perceel grond in Tomares, in de autonome gemeenschap Andalusië. Het investeringsbudget bedraagt ongeveer 13 miljoen euro. De site is voorverhuurd aan Grupo Reifs, de voornaamste zorguitbater in Andalusië voor de komende 30 jaar.

Het gebouw zal een totale oppervlakte van ongeveer 8.400 vierkante meter tellen en 180 bedden aanbieden. De oplevering van het woonzorgcentrum is gepland voor het derde kwartaal van 2024.

Cofinimmo ondertekende ook overeenkomsten voor de verwerving van twee zorgsites in Duitsland. De eerste site ligt in Schleswig-Holstein, de tweede in Noordrijn-Westfalen. De investering voor beide sites samen bedraagt ongeveer 23 miljoen euro, overdrachtsrechten en werken inbegrepen. Beide activa zijn momenteel in uitbating en worden beheerd door de groep Korian.

De huurgelden zullen geïndexeerd worden op basis van de Duitse consumentenprijsindex en het brutohuurrendement zal ongeveer 4,5 procent zijn. De looptijd bedraagt 15 jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 begint sterk aan nieuwe maand.

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag fors hoger gesloten, waarbij de Bel20 0,7 procent steeg tot boven de 3.700 punten.

Net zoals elders in Europa wisten beleggers in het begin van de sessie geen richting te kiezen doordat de Europese inflatiecijfers op de agenda stonden. De eerste door Eurostat gepubliceerde raming liet een nieuwe inflatiegolf zien in juni van 8,6 procent op jaarbasis, tegenover 8,1 procent in mei. Dit terwijl 8,4 procent verwacht werd door analisten.

In een interview met ABM Financial News wijst Erik Joly, econoom bij ABN AMRO, erop dat de inflatievrees de trend op de markten blijft dicteren.

"Bovendien lijkt het erop dat in de VS de consument geneigd is om minder uit te geven, wat een extra signaal is voor een mogelijke recessie in de toekomst" aldus de econoom.

Joly merkt op dat Jerome Powell, het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, deze week gezegd heeft dat het niet zo gemakkelijk zal zijn om een recessie te vermijden, "wat waarschijnlijk niet aan de aandacht van de beleggers ontsnapt is".

In de marge van de groeiende recessievrees valt ook op dat de rente op staatspapier vrijdag opnieuw is gedaald. De Belgische tienjaarsrente daalde 30 basispunten tot 1,9 procent.

Volgens Bernard Keppenne van CBC Bank "duwen de risico's van een recessie de beleggers duidelijk terug naar veilige havens zoals obligaties, wat de rendementen omlaag duwt".

"Het risico van een recessie betekent ook het vooruitzicht van een lagere inflatie" merkt de econoom op. Dit vooruitzicht vermindert de druk op de centrale banken, die waarschijnlijk minder agressief zullen zijn dan verwacht, waardoor de druk op de rentevoeten uiteindelijk zal verminderen.

Erik Joly deelt deze mening en wijst erop dat het een hete winter voor de Europese economie zou kunnen worden als Rusland zijn gastoevoer volledig zou stopzetten.

"Beleggers verwachten wellicht een sterke daling van de productie in Duitsland wegens de energiebeperkingen, terwijl in Frankrijk de CEO's van TotalEnergies, EDF en Engie er bij de Fransen op hebben aangedrongen hun verbruik van brandstof, olie, elektriciteit en gas te verminderen met het oog op het risico van tekorten en sterk stijgende prijzen komende winter," zegt hij.

Wat olie en valuta betreft, steeg de prijs van een vat WTI-olie met 1,8 procent tot 111 dollar per vat bij het Europese slot, terwijl de euro ten opzichte van de greenback met 1 procent daalde tot onder de 1,04 dollar.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex was Elia de grootste stijger met een winst van 4 procent, gevolgd door Colruyt die 4 procent won.

Proximus verloor 0,3 procent, nu de telecomoperator heeft aangekondigd dat de beursgang van zijn Amerikaanse dochteronderneming TeleSign niet meer op de agenda staat. Hoewel het nieuws voor de analisten van ING niet als een verrassing komt, heeft KBC Securities zijn richtprijs verlaagd van 20,00 euro naar 18,00 euro, met een ongewijzigd Houden advies.

Onderaan de tabel sloten Umicore en KBC af, met een verlies van respectievelijk 3,4 en 1,4 procent.

In de BelMid viel Home Invest op, dat 5,5 procent won. Xior heeft 1,9 procent, terwijl ING de aandelen van de uitbater van studentenkoten op zijn kooplijst heeft gezet.

Onder de opvallende dalers was Melexis met een daling van 4 procent . Ook de chipsector stond op de Amsterdamse beurs onder druk, na berichten dat de grote klanten van TSMC hun orders terugschroeven. De vooruitzichten van Micron Technology vielen vannacht ook tegen.

Noteer ook de dalingen van meer dan 4 procent voor Mithra en Econocom.

Na de splitsing van DEME met CFE heeft KBC Securities vrijdag koopaanbevelingen gegeven voor beide aandelen, met koersdoelen van 123 en 15 euro. CFE won 2,4 procent en DEME, dat gisteren naar de beurs werd gebracht, heeft 1,1 procent gewonnen.

Onder de kleinere aandelen steeg Unifiedpost met 6,1 procent.

Nyxoah daalde met 6,8 procent.

De aandelenkoers van Hyloris werd geschorst. Het farmaceutisch bedrijf kondigde aan dat de FDA een Complete Response Letter had gestuurd betreffende de marketingaanvraag voor Maxigesic.

Wall Street

Rond het slot in Brussel noteerden de Amerikaanse indexen licht lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse bouwuitgaven dalen licht

(ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in mei licht gedaald, waar een stijging was verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

In mei daalden de uitgaven met 0,1 procent. Economen rekenden op een stijging met 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven in mei met 9,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Groei Amerikaanse industrie vertraagt - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in de Verenigde Staten is in juni minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex van ISM daalde van 56,1 in mei naar 53,0 afgelopen maand.  

Er werd door economen gerekend op een daling tot 54,3.

Inkoopdata van S&P Global lieten eerder vanmiddag eveneens een groeivertraging zien voor de Amerikaanse industrie.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Groeitempo Amerikaanse industrie daalt - S&P

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in de Verenigde Staten is in juni gedaald ten opzichte van vorige maand, maar minder dan eerder werd gerapporteerd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van S&P Global.

De index daalde van 57,0 in mei naar 52,7 in juni, het laagste niveau in bijna twee jaar. De voorlopige meting stond op 52,4.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Zo begint de tweede helft van het jaar toch weer in mineur, nadat de eerste jaarhelft met een verlies van meer dan 15 procent werd afgesloten. Daarmee was sprake van de slechtste eerste zes maanden sinds 1970.

Beleggers blijven gefocust op de aanhoudend hoge inflatie, die centrale banken ertoe heeft gedwongen om jaren van soepel beleid terug te draaien en in verhoogd tempo de rente te verhogen. Die verandering heeft de vrees voor een groeivertraging, die tot een recessie zou kunnen leiden, versterkt.

"We zien dat de basis wordt gelegd voor een recessie", zei marktanalist Seema Shah van Principal Global Investors. Ze verwacht begin volgend jaar een recessie als de arbeidsmarkt, die volgens haar nog steeds sterk is, verzwakt.

De oorlog in Oekraïne en de onzekerheid over de toekomstige olieproductie maken het moeilijk om de inflatie in te schatten, en daarmee ook een eventuele recessie, zei Shah.

De vrees op de beurzen lijkt echter niet te verzwakken, merkte marktanalist Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown op. "Er zijn zorgen dat de Fed en andere centrale banken gas zullen moeten geven wat renteverhogingen betreft om de roodgloeiende prijzen onder controle te krijgen", zei Streeter.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd: twee inkoopmanagersindices voor de industrie over juni en de bouwuitgaven in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,0419. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0479 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0482 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald, maar de outlook was voorzichtig. Het aandeel daalde voorbeurs 4,9 procent. 

Ook in Europa staan de 'chippers' stevig onder druk. Naast de voorzichtige outlook van Micron wijzen marktkenners op berichtgeving in vakblad Digitimes dat grote klanten van TSMC hun orders voor de tweede jaarhelft verlagen. 

SpaceX heeft een vergunning gekregen van de Federal Communications Commission om vliegtuigen, boten en andere voertuigen te gaan verbinden met Starlink Internet Service.

Kohl's verloor voorbeurs 18,6 procent, na mediaberichten dat de onderhandelingen over de overname door Franchise Group zijn beëindigd.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 3.785,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 30.775,43 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 11.028,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: Bel20 speelt winsten kwijt

(ABM FN) De Brusselse beurs speelde vrijdagmiddag de winsten kwijt. Richting de klok van twee uur daalde de Bel20 0,1 procent tot 3.678,61 punten. 

In de hoofdindex trekt Colruyt de kop met een koersstijging van 2,3 procent, gevolgd door Elia met een winst van 2,2 procent.

Proximus daarentegen levert 1,7 procent in. Het telecombedrijf liet weten dat de beursgang van TeleSign van de baan is. Geen grote verrassing, aldus ING. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 20,00 naar 18,00 euro, bij een ongewijzigd Houden advies. 

Alleen Umicore en WDP doen het slechter met verliezen van ruim 2 procent.

In de BelMid weet Home Invest 6,9 procent te stijgen.  Xior gaat 0,7 procent omhoog, nadat ING het aandeel op de kooplijst zette. 

Melexis verliest 4,2 procent. Ook in Amsterdam staat de chipsector onder druk, na berichten dat grote klanten van TSMC hun orders verlagen. En ook de outlook van Micron Technologu gisterenavond viel tegen.

Mihra en Econocom geven meer dan 5 procent prjis. 

KBC Securities heeft vrijdag koopadviezen voor DEME en CFE gegeven, met koersdoelen van 123 en 15 euro, nadat DEME donderdag een aparte beursnotering kreeg. Het aandeel CFE stijgt een kleine 0,1 procent en het aandeel DEME zelfs 3,8 procent.. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Greenyard 2,1 procent bij, nadat een vastgoedtransactie werd afgerond. Unifiedpost wint ook 2,5 procent.

Jensen-Group daalt 4,0 procent. 

De FSMA heeft de handel in het aandeel Hyloris stilgelegd. De farmaceut liet weten dat de FDA een zogeheten Complete Response Letter voor de marktaanvraag van Maxigesic ontving.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Overnamegesprekken Kohl's stopgezet

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Kohl's staat vrijdag fors onder druk, na mediaberichten dat de retailer de onderhandelingen beëindigde over een acquisitie door Franchise Group.

Het aandeel Kohl's daalde in reactie op het nieuws voorbeurs 13 procent tot 31 dollar

De Amerikaanse nieuwszender CNBC meldde op basis van twee bronnen dat Kohl's de gesprekken met de eigenaar van The Vitamin Shoppe  heeft beëindigd.  

In juni startte de twee bedrijven exclusieve onderhandelingen. Later in de maand berichtten media dat Franchise Group overwoog zijn initiële bod van circa 60 dollar per aandeel te verlagen naar circa 50 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20