Adidas en Coinbase slaan handen ineen: “Metaverse is interessant platform voor ons”

Adidas stort zich op de cryptomarkt. Het bekende sportmerk gaat samenwerken met het cryptohandelsplatform Coinbase. Eerder had Adidas ook al een samenwerking aangekondigd met The Sandbox, een NFT-game waarin de spelers hun eigen virtuele wereld kunnen bouwen.

“We zijn een partnerschap aangegaan met Coinbase. Het is waarschijnlijk niets”, zo kondigde Adidas vorige week de samenwerking met Coinbase aan op Twitter. Die opvallende aankondiging kwam daags na de bekendmaking dat de Duitse multinational ook de handen in elkaar had geslagen met het NFT-spel The Sandbox.

Het metaverse verkennen

In een interview met de Amerikaanse nieuwssite City A.M. liet een woordvoerder van Adidas weten dat het bedrijf op die manier het metaverse (metaversum) wil verkennen. “Het Metaverse is momenteel een van de meest opwindende ontwikkelingen in de digitale wereld, waardoor het een interessant platform is voor Adidas”, aldus de woordvoerder.

De mogelijkheid voor grote merken om eigen metaverses te bouwen, virtuele werelden waar mensen met behulp van een avatar met elkaar communiceren, trekt veel aandacht sinds Mark Zuckerberg de naam van Facebook veranderde in Meta.

The Sandbox heeft recent nog een tweet gedeeld waarin duidelijk wordt gemaakt dat Adidas voortaan een stuk grond bezit in de game.

In de voetsporen van Nike

The Sandbox is een game waarin spelers hun eigen digitale projecten kunnen realiseren. Het is een virtuele wereld gebouwd op Ethereum-blockchain (ERC20). Spelers kunnen bouwen, land bezitten en geld verdienen met de SAND-token, de cryptomunt die schuilgaat achter het spel.

Adidas lijkt met deze samenwerkingen de grote concurrent Nike het vuur aan de schenen te willen leggen. Die Amerikaanse rivaal kondigde in 2019 al aan dat het zich wou verdiepen in de cryptowereld. Nike wil, volgens een document dat het bedrijf toen had bezorgd aan de U.S. Patent and Trademark Office, schoenen “tokeniseren” met behulp van NFT’s. “Door schoenen te tokeniseren kan het eigendom van een paar schoenen worden bewezen”, staat er in het document.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20