Musk roept Bezos op om Amazon ‘in stukken te breken’

Tesla-kopman Elon Musk heeft in een tweet opgeroepen om retailmogul Amazon op te breken in kleinere stukken. Dat gebeurde nadat een vrouw online klaagde dat haar zelfgepubliceerde boek niet te koop werd aangeboden.

‘Ongelooflijk, ze hebben het gecensureerd’, zo start de klaagzang van een auteur op Twitter. De vrouw had een zelfgeschreven boek op Amazon gezet, waar het prompt geweigerd werd. Tot haar eigen verbazing, vermoedelijk, reageerde de topman van SpaceX en Tesla op haar tweet.

‘Monopolies zijn verkeerd’

‘Dit is belachelijk, Jeff Bezos’, reageerde Musk, die op 2 juni in zelfverklaarde Twitterpauze ging, op de klacht. ‘Tijd om Amazon in stukken te breken. Monopolies zijn verkeerd!’ Amazon is de grootste online retailer ter wereld. In 2019 noteerde het bedrijf een omzet van 280,5 miljard dollar, dat is 247,5 miljard euro.

Amazon gaf geen antwoord op Musks oproep tot ontbinding, maar gaf wel nog mee dat het boek van auteur Alex Berenson per ongeluk geblokkeerd was. Het is nu te koop via Kindle. Nog volgens Amazon had de keuze om het boek toch te verkopen, niets te maken met de tweet van Musk.

Eerder deze maand had Musk een pauze op Twitter aangekondigd, die hij vervolgens drie dagen volhield. Op de tiende verjaardag van de Falcon 9-raket twitterde hij al. Vandaag beantwoordde hij op tweets.

Musk en Twitter

Musk staat bekend om zijn tweets, vaak antwoordt hij rechtstreeks op vragen. Soms komt hij er ook mee in de problemen. Zo liet hij onlangs optekenen dat het aandeel van Tesla te hoog stond. Hij streek later die week wel een serieuze bonus op net door die hoge aandelenprijs.

In 2018 werd Musk onderzocht omdat hij op Twitter aankondigde Tesla van de beurs te willen halen. Dat kwam hem toen op een serieuze boete te staan, het kostte hem ook het voorzitterschap van de raad van bestuur. Hij kreeg ook een vingertik over zijn Twittermanieren, maar het blijkt een moeilijke gewoonte om af te leren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20