Musk heeft nog maar net aandelen van Twitter gekocht en lanceert al een poll die een mini-revolutie op het platform zou kunnen ontketenen

Enkele uren nadat bekend werd dat Elon Musk voortaan de nieuwe grootste aandeelhouder van Twitter is, lanceerde ’s werelds rijkste man een poll op het platform. Dit zou kunnen leiden tot een geheel nieuwe functie op de site. Als lid van de raad van bestuur van het bedrijf kan hij namelijk zijn stempel drukken op het beleid.

Maandag werd bekend dat Elon Musk onlangs een belang van 9,2 procent in Twitter had gekocht, waardoor hij de grootste aandeelhouder van het bedrijf is geworden. Kort daarna lanceerde de Tesla-baas een poll via zijn persoonlijk Twitterprofiel.

De vraag die hij zijn volgers stelde was simpel: “Willen jullie een edit-knop? Ja of nee”. Op het moment van schrijven, bijna 12 uur na de publicatie van het bericht, was bijna 75 procent van de respondenten voorstander van het toevoegen van zo’n functie. Er hebben al meer dan 3,1 miljoen volgers hun stem uitgebracht.

Parag Agrawal, die Jack Dorsey een paar maanden geleden opvolgde als CEO van Twitter, retweette de poll. “De gevolgen van deze opiniepeiling zullen aanzienlijk zijn. Stem alstublieft zorgvuldig,” waarschuwde hij.

Nieuw bestuurslid

Dinsdag kondigde een “opgetogen” Agrawal aan dat Musk toetreedt tot de raad van bestuur van Twitter. “Uit de gesprekken die wij de voorbije weken met Elon hebben gevoerd, is ons duidelijk geworden dat hij van grote waarde zal zijn,” verklaarde hij. “Hij is zowel een hartstochtelijk volgeling als een intens criticus van het platform, en dat is precies wat we nodig hebben […] om ons op lange termijn sterker te maken.”

Musk antwoordde dat hij ernaar uitkeek om samen te werken met Agrawal en de bestuursleden “om Twitter de komende maanden op significante wijze te verbeteren.”

Een 1 aprilgrap die geen grap is

Toeval wil dat Twitter op 1 april via zijn officieel profiel zei dat zijn teams werkten aan een edit-knop. Op de vraag of dit een grap was, antwoordde het bedrijf dat het de informatie niet kon “bevestigen of ontkennen”, maar dat het “zijn verklaring later kan aanpassen.”

De gebruikers van Twitter zijn al langer vragende partij om zo’n optie toe te voegen. Maar zij hebben hun verzoek nooit ingewilligd gezien door de bestuurders van het socialemediaplatform.

Zoals Digital Trends zich herinnert, heeft Dorsey, die nu een belang van 2,3 procent in Twitter heeft, ooit gezegd dat zijn team er “veel over had nagedacht”, maar dat het “op de juiste manier” moest gebeuren. In 2019 zei de toenmalige CEO van Twitter dat als er ooit een edit-knop zou worden geïntroduceerd, het waarschijnlijk alleen mogelijk zou zijn om je bericht binnen 5 tot 30 seconden na verzending te bewerken.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20