Twitter schiet 25 procent hoger nadat Elon Musk grote aandeelhouder wordt

Spektakel op de Amerikaanse beurs, nog voor ze goed en wel geopend is. Het aandeel Twitter schiet meer dan 25 procent hoger in de indicatieve handel voorbeurs, nadat bekendraakte dat Elon Musk een belang van ruim 9 procent koopt in het bedrijf.

Uit een melding bij beurswaakhond SEC blijkt dat de Tesla-baas een belang van 9,2 procent in Twitter kocht. Het document is gedateerd op 4 april en ondertekend door “Elon R. Musk”. Tegen de slotkoers van vorige vrijdag (39,31 dollar) is dat pakket van ruim 73 miljoen aandelen ongeveer 2,89 miljard dollar waard.

Het aandeel schoot na het nieuws maandagmiddag (Belgische tijd) meteen 25 procent hoger in de voorlopige handel, tot 49,21 dollar.

Invloedrijke twitteraar

Met 80 miljoen volgers is Elon Musk zelf een van de invloedrijkste twitteraars. Via het platform heeft hij al meermaals de koersen van verscheidene cryptomunten in beweging gebracht. Hij gebruikte het medium ook om een stemming te organiseren over zijn Tesla-aandelen.

Niet langer dan acht dagen geleden stelde Musk nog het democratische karakter van Twitter als socialmediaplatform in vraag en vroeg hij zijn volgers of hij een eigen platform uit de grond moest stampen.

(mah)

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20