Het Musk-effect: koers van cryptomunt Santa Floki steeg met 18.800 procent na kersttweets van de Tesla-CEO

Het jaar eindigt met een traditie: Elon Musk die een mememunt de hemel in tweet. Deze keer was het Santa Floki.

Tesla-baas, SpaceX-CEO en rijkste man ter aarde Elon Musk deelde zaterdag op Twitter een foto van zijn Shiba Inu-hondje met een kerstmanpakje aan. De tweet was voorzien met de beschrijving “Floki Santa”.

Geen opvallend gedrag voor de miljardair die al maandenlang zijn Shiba Inu-hondje laat zien op sociale media. Maar een cryptomunt met dezelfde naam steeg in de dagen daarop met meer dan 18.000 procent. Na de korte rally stortte de koers van de grapmunt opnieuw in.

HOHOHO-munt

De ontwikkelaars van de cryptomunt in kwestie, Santa Floki met beursticker HOHOHO, sprongen op de gelegenheid om hun munt massaal aan de man te brengen. Ze beweerden, valselijk, dat Musk het over hun project had en niet over zijn eigen huisdier.

Wat volgde, was iets dat enkel binnen de wereld van crypto kan gebeuren: de koers van de HOHOHO-munt steeg vorig weekend op enkele dagen van 0,00000001 naar zo’n 0,000002 dollar, ofwel een stijging van een astronomische 18.840 procent op 48 uur tijd. 

Op het moment van schrijven is de prijs van Santa Floki gezakt met zo’n 36 procent. De meeste beleggers zullen dus achterblijven met een enorm verlies, terwijl vroege beleggers (zoals vermoedelijk de ontwikkelaars zelf) fors zijn uitbetaald.

De koersgrafiek van Santa Floki dit weekend.

Geschifte prijsrecords

Elon Musk staat sinds dit jaar bijna synoniem voor waanzinnige rally’s op de cryptomarkt. Verschillende keren joegen tweets van de techmiljardair een groeiend aantal mememunten naar geschifte prijsrecords. 

Dogecoin, de crypto die Musk openbaar steunt en zelfs naar voren schuift als beter betaalmiddel dan cryptomunt Bitcoin, de grootste digitale munt volgens marktwaarde, kent namelijk een aanzienlijk aantal copycats. Vooral Shiba Inu (SHIB), een mememunt die zich binnen de top 15 grootste crypto ter wereld wist te nestelen, is een prominente kloon.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20