Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Mist u vliegen? Ga eens dineren in een geparkeerd toestel

Logo Business AM
Lifestyle

13/10/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Singapore Airlines

Singapore Airlines heeft dé oplossing voor mensen die de luchthaven en het vliegen al maandenlang missen. De luchtvaartmaatschappij biedt voortaan de mogelijkheid aan om te dineren in een geparkeerde Airbus A380.

Hoewel u tot 496 dollar (420 euro) moet neertellen voor het dinertje, waren de eerste plekjes binnen het halfuur uitverkocht, meldt de Britse openbare omroep BBC. Singapore Airlines besloot daarop om nog enkele lunch- en dinermomenten toe te voegen, maar ook die zijn intussen de deur uit. Er werd zelfs een wachtlijst opgestart om eventuele afhakers snel te vervangen.

Singapore Airlines zet twee Airbus A380-toestellen in om de etentjes te laten doorgaan. Aan boord mogen de gast kiezen tussen de gewoonlijke klassen (economy of business) en ze kunnen opteren om een film te bekijken tijdens het diner. Voor wie geen plekje kon bemachtigen, is er overigens ook een oplossing, want de luchtvaartmaatschappij zal zijn maaltijden ook thuis leveren, inclusief het servies van Singapore Airlines.

Milieu-impact

Met de stunt wil Singapore Airlines toch nog wat inkomsten vergaren. Net zoals alle andere spelers is de luchtvaartmaatschappij zwaar getroffen door de coronacrisis. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat er 4.300 ontslagen zouden vallen. Dat komt overeen met 20 procent van het totale personeelskorps.

Enkele weken terug kwam het bedrijf ook al in het nieuws, nadat het ‘vluchten naar nergens’ wou lanceren. Verschillende luchtvaartmaatschappijen in onder meer Australië, Japan en Taiwan boden de voorbije weken dergelijke vluchten aan. Mensen betalen daarbij voor een zitje op een vliegtuig dat op dezelfde plek landt als het opgestegen was. Na kritiek op de milieu-impact van die vluchten borg Singapore Airlines het idee terug op.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump