Minister van Volksgezondheid: ‘Noren reizen best nergens meer naar toe’

De Noorse regering adviseert haar burgers alle onnodige reizen naar het buitenland te vermijden, ongeacht het besmettingsniveau van Covid-19 op bestemming.

De aankondiging van de minister van Volksgezondheid van het land, Bent Hoie, komt te midden van wat in Oslo werd beschreven als ‘een alarmerende’ stijging van het coronavirus. In de afgelopen twee weken zijn in het Scandinavische land zo’n 290 nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd, waarvan een aanzienlijk deel uit het buitenland komt.

‘Als Noren naar het buitenland reizen, neemt het risico op infecties toe, ongeacht welk land ze bezoeken,’ aldus Hoie. ‘We bevelen Noorse burgers daarom aan niet onnodig naar het buitenland reizen.’

Andere maatregelen die in het land zijn geïntroduceerd zijn een verbod op de verkoop van alcohol na middernacht. De regering beraadt zich nog over de verplichting om tijdens de spitsuren mondmaskers te dragen in het openbaar vervoer.

Het land heeft donderdag de restricties aangescherpt voor bezoekers uit België, Frankrijk, Monaco, Zwitserland en Tsjechië. Die moeten bij aankomst in quarantaine gaan. Volgens Hoie zullen ook de grenscontroles worden verscherpt.

Noorwegen heeft volgens de gegevens van de Johns Hopkins Universiteit  bijna 9.500 bevestigde gevallen van Covid-19. Ruim 256 gevallen bleken fataal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20