Microsoft sluit al zijn fysieke winkels voorgoed

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft sluit zijn ruim tachtig fysieke winkels voorgoed. De voornamelijk in de Verenigde Staten gevestigde filialen waren sinds maart gesloten door het coronavirus, waarna verkoopmedewerkers klanten online hielpen. Microsoft wil nu op diezelfde voet verdergaan, maakte de techreus bekend.

Verkoopmedewerkers van Microsoft zullen voortaan vanuit kantoren van het bedrijf contact met klanten onderhouden, wat uitsluitend via de digitale weg gebeurt. Behalve om verkoopactiviteiten, gaat het bijvoorbeeld ook om hulp bij vragen en cursussen.

De overstap naar volledige onlineverkoop valt samen met een verschuiving in het productaanbod van Microsoft, dat steeds meer uit puur digitale producten bestaat. Microsoft houdt rekening met een kostenpost van 450 miljoen dollar door de sluiting van de bakstenen winkels. Het gaat daarbij vooral om afschrijvingen op de vestigingen.

Tegelijkertijd blijft Microsoft investeren in zijn webshops, die naast de Microsoft-site bestaan uit onlinewinkels voor de spelcomputer Xbox en besturingssystemen van Windows. Samen bereiken die webshops volgens Microsoft 1,2 miljard mensen in 190 landen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20