Microsoft zet Twitch-rivaal Mixer plotsklaps in de vergeethoek

Na een investering van ettelijke miljoenen trekt Microsoft nu zijn handen af van Mixer. Dat streamingplatform moest een rivaal worden voor het alomtegenwoordige Twitch.

Het platform kwam onder de paraplu van Microsoft in 2016. Vooral in 2019 investeerde het bedrijf enorm in Mixer. Het moest namelijk een belangrijke concurrent van Twitch worden. Twitch heeft 15 miljoen dagelijkse gebruikers en is een belangrijke hoeksteen van de groeiende gaming-industrie.

Geen Ninja-effect

Mixer slaagde er wel in om enkele belangrijke exclusieve streamers van Twitch af te snoepen. De belangrijkste is wellicht Tyler Blevins, beter gekend onder zijn pseudoniem Ninja. Hij is de meest succesvolle streamer in de wereld en speelt Fortnite. De transfer bracht echter niet het publiek mee waar Mixer op had gehoopt.

Aan de communicatie die Blevins de wereld instuurde, valt te zien dat de beslissing over Mixer vrij acuut gemaakt is, hoewel die een onderdeel is van een bredere overeenkomst met Facebook.

Facebook Gaming

Microsoft wil bepaalde functies die lopen op Xbox integreren in Facebook en Instagram en omgekeerd. Zodra Mixer verdwijnt, zal de site dan ook verwijzen naar Facebook Gaming.

Mixer is momenteel de ingebouwde streamingdienst voor Xbox. Het is dan ook vreemd dat na al die investeringen de dienst plotsklaps wordt opgedoekt. Wie met Xbox wil blijven spelen en streamen, zal dus ironisch genoeg een Twitch-app moeten installeren. Facebook Gaming heeft namelijk nog geen app die werkt op de console.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20