Michel (MR) tolereert het veto van N-VA over sluiting van de kerncentrales niet

Premier Charles Michel (MR) tolereert het veto van N-Va inzake de sluiting van de kerncentrales niet. Dat heeft hij in een persmededeling gesteld. “Ik laat niemand het pact torpederen”, reageerde hij strijdvaardig.

Het nieuwe energiepact van de vier ministers van Energie in België behoudt de kernuitstap van 2025, dat ook federaal vastgelegd is. N-VA was er echter niet over te spreken. Zij lieten al weten dat nieuwe pact nergens, niet in de federale of Vlaamse regering, te gaan goedkeuren. 

Verantwoordelijkheidszin

En dat zint premier Charles Michel (MR) niet. “Ik laat niemand het Energiepact torpederen”, reageert hij. We hebben ons geëngageerd, we moeten dat engagement nu ook gaan nakomen, zo meent hij. Hij ziet het nieuwe pact niet als sluitend maar wel als een goede basis om op verder te bouwen. Status-quo is voor onze premier geen optie. 

Er moet dus nog wat gesleuteld worden aan het voorstel. En daarom roept de premier de verschillende betrokken partijen op om open naar het voorstel te kijken en hun verantwoordelijkheidszin te tonen.

“Het werk gaat verder”, tweet hij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20