Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 28 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Mercedes-Benz en Bosch sturen zelfrijdende wagen de weg op

Logo Business AM
Auto

12/12/2019 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Conceptwagen voor autonoom rijdende wagen van Mercedes Benz/Daimler. - Isopix

De voornaamste horde voor de zelfrijdende wagen is veilig de openbare weg navigeren. De Waymo’s van de wereld krijgen nu concurrentie van Mercedes.

De grote namen in de zelfrijdende wagen-industrie zijn intussen welbekend. Waymo van Google-moeder Alphabet wordt stilaan een grote naam. Aptiv en taxiplatform Lyft werken samen in Las Vegas.

Mercedes-Bosch-samenwerking

Nu zijn ook Mercedes-Benz en Bosch bezig met een project. De Mercedessen rijden op testtrajecten in San Jose, Californië. Het idee is een chauffeurloze taxiservice. De twee multinationals zijn al twee jaar bezig met de technologie op punt te stellen. Bosch voorziet de technologie, Mercedes-Benz voorziet S-klasse wagens.

De eerste wagens zullen langs een vaste route rijden, in totaal twaalf kilometer. Het traject gaat van Diridon Station tot aan Santana Row langs goed verharde wegen die niet al te moeilijk te manoeuvreren zijn.

In eerste instantie zal er met de Mercedessen, net zoals bij Waymo, een veiligheidschauffeur meerijden. Sommige wagens zullen zelfs ook nog een gewone chauffeur hebben, al is het de bedoeling dat de service uiteindelijk volledig autonoom rijdt.

Mobility-app

Het project wordt eerst uitgerold naar een klein klantenbestand in San Jose. ‘Aangezien dit nog een testomgeving is, zullen we deze dienst eerst aan een kleine hoeveelheid klanten aanbieden’, zegt een woordvoerder van Bosch aan autowebsite Car and Driver. ‘Eerst zullen Daimler en Bosch-medewerkers van de dienst gebruik kunnen maken, maar het idee is om die zo snel mogelijk voor iedereen ter beschikking te stellen.’

‘Iedereen’, dat zijn Mercedes Benz en Bosch-klanten die de Daimler Mobility App zullen gebruiken, staat in een verklaring van Mercedes te lezen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton