Waymo en Renault onderzoeken zelfrijdende autodienst in Parijs

Waymo en autobouwer Renault bekijken de mogelijkheden om een zelfrijdende autodienst in Parijs op te zetten. Waymo is een start-up van Google rond technologie voor zelfrijdende wagens.

Het plan is om een route tussen luchthaven Charles de Gaulle en zakenbuurt La Défense uit te werken. Op het traject van zo’n 30 kilometer worden dan zelfrijdende voertuigen ingezet. De dienst mikt in de eerste plaats op zakenlui en toeristen. Tegen de Olympische Spelen in Parijs, in de zomer van 2024, moet het project af zijn.

Om dat mogelijk te maken, doet ook de regio Île-de-France een duit in het zakje. De overheidsinstelling heeft 100 miljoen euro veil voor infrastructuurprojecten voor zelfrijdende wagens. Een deel daarvan gaat naar het plan van Waymo en Renault. Valérie Pécresse, voorzitster van de regio, hoopt dat de zelfrijdende autodienst ‘de algemene aantrekkelijkheid van Île-de-France verhoogt’.

De autonome transportroute kadert in een exclusief partnerschap van Waymo met autobouwers Renault en Nissan. Samen werken de bedrijven aan zelfrijdende voertuigdiensten in Japen en Frankrijk, zoals dus de geplande route in Parijs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20