Megaconcert met 50.000 fans zonder mondmasker: Nieuw-Zeeland feest weer als vroeger

In Nieuw-Zeeland, een van de landen die het coronavirus het best konden bedwingen, vond zaterdag het grootste live concert ter wereld plaats sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Nieuw-Zeeland telde over de hele coronacrisis amper 2.600 besmettingen en 26 overlijdens, op een bevolking van 5 miljoen inwoners. De succesformule volgens experts? De epidemie in de kiem smoren. De eilandengroep sloot midden maart 2020 de grenzen en ging sindsdien in haar coronabeleid altijd van het ergste scenario uit, met draconische quarantaineregels en slechts heel geleidelijke versoepelingen.

Slechts een handvol besmettingen waren voor de regering-Ardern al voldoende om in nationale lockdown te gaan. Elke nieuwsoortige besmetting door een coronavariant leidde meteen ook tot intens onderzoek en contactopsporing.

Almaar grotere concerten

De bevolking kan al enkele maanden de vruchten plukken van het strenge coronabeleid van vorig jaar, met grootschalige concerten waar we in België maar van kunnen dromen. Zaterdag werd een nieuw record gebroken. De band Six60 trad voor 50.000 fans op in het Eden Park van Auckland. Het event gaat de geschiedenisboeken in als het grootste live concert in de wereld sinds de pandemie uitbrak. In februari van dit jaar hield diezelfde rockband al een concert voor 30.000 fans in Wellington.

Lees ook: Na maanden weer coronageval opgedoken in Nieuw-Zeeland

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20