Meer dan één op de vier woningen op de verkoopmarkt heeft een slechte EPC-score

Volgens een nieuwe studie van de immosite Immoweb is de energiescore van een aanzienlijk deel van de woningen die te koop worden aangeboden slecht. Er zijn opmerkelijke regionale verschillen.

Waarom is dit belangrijk?

Ons land wil de woningen zo duurzaam mogelijk maken. De regio's hanteren uiteenlopende wetgevingen om dat te doen. In Vlaanderen moeten bijvoorbeeld mensen die een energieverslindende woning kopen, die zo snel mogelijk renoveren.

In het nieuws: Immoweb heeft zijn licht laten schijnen over de energiescore van huizen en appartementen die de afgelopen twaalf maanden te koop stonden op het platform. Wat blijkt? 28,2 procent van de aangeboden woning heeft een slechte EPC-score.

Opgemerkt: Er is geen sluitende definitie om te bepalen vanaf welke score een woning een “slechte” EPC-score heeft. Daarom heeft Immoweb deze percentages berekend op basis van de EPC-schalen van de gewesten. Daarbij werden alle panden met e

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer