EPC-score woning is niet altijd even betrouwbaar

Wanneer je een woning wilt kopen, moet de huidige eigenaar je een EPC-attest kunnen geven. Op basis van dat certificaat kan je nagaan hoe energiezuinig het huis of appartement is. Al blijkt dat het verplichte energieprestatiecertificaat niet altijd even betrouwbaar is.

Waarom is dit belangrijk?

Wie een huis wil verkopen, is verplicht om de energiescore met de potentiële kopers te delen. Controleurs kijken bij de bepaling van de EPC-score naar allerhande factoren, van isolatie tot de aanwezigheid van duurzame technologieën, waaronder zonnepanelen. Hoe beter de score, hoe meer de woning waard is.

De context: Vastgoedkopers hebben meer en meer aandacht voor de EPC-score. Dat label heeft dan ook een niet te onderschatten impact op de prijs.

  • Cijfers die de vastgoedspecialist Trevi eerder dit jaar deelde, tonen aan dat het 2 tot 4 weken duurt om een woning met een EPC-score van A, B of C te verkopen. Die doorlooptijd loopt op tot gemiddeld 2 tot 3 maanden voor panden met een EPC-score lager dan C. Er zijn verschillende redenen waarom duurzame woningen meer in trek zijn.
    • Door de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer