“McLaren heeft met Volkswagen gesprekken gevoerd, maar zonder concrete uitkomst”

De autobouwers Volkswagen en McLaren hebben over een mogelijke samenwerking in de Formule 1 gesprekken gevoerd. Er zijn echter geen definitieve overeenkomsten uit de bus gekomen. Dat heeft Zak Brown, teambaas van McLaren Racing, gezegd.

Audi en Porsche, dochterondernemingen van de VW Group, worden al enkele tijd in verband met een mogelijke intrede in de Formule 1 gebracht. Ook hier echter is er nog altijd geen duidelijkheid.

Motoren

Eerder was al gewag gemaakt van een mogelijk partnership tussen Audi en McLaren. Anderzijds werd ook over een mogelijke samenwerking tussen Porsche en Red Bull gesproken.

“Ik vermoed dat Volkswagen met een aantal partijen uit de Formule 1 van gedachten heeft gewisseld”, betoogde Zak Brown. “Het Duitse concern heeft ook met McLaren gepraat, maar voorlopig vinden wij ons perfect in de huidige situatie.”

McLaren doet momenteel beroep op motoren van Mercedes en volgens Brown komt hierin alvast geen verandering in tot er over vier jaar een nieuwe krachtbron wordt geïntroduceerd.

Red Bull heeft de intellectuele eigendomsrechten van Honda, die zich eind vorig seizoen uit de Formule 1 heeft teruggetrokken, overgenomen.

Het team werkt nu aan de oprichting van een eigen bedrijf dat voor de productie van de motoren voor de racewagens moet instaan. Dat zou volgens sommige analisten een basis voor een samenwerking met Porsche kunnen zijn.

Evaluatie

Zak Brown benadrukte nog dat McLaren een afwachtende houding aanneemt en zal kijken of de dochtermerken van Volkswagen hun interesse in de Formule 1 ook in praktijk zullen omzetten.

“Ik vermoed dat er nog geen enkele definitieve beslissing is genomen”, suggereerde Brown. “Maar ook indien de merken beslissing om op de startgrid te verschijnen, verandert er weinig. McLaren heeft voor de volgende jaren immers nog een leveringscontract met Mercedes.”

“Uiteraard zullen wij de situatie blijven evalueren. Op basis daarvan zullen wij te gepasten tijde een beslissing over de verdere toekomst nemen.”

Volgens een aantal bronnen zouden zowel Audi als BMW interesse hebben om McLaren over te nemen.

(jvdh)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.