Luxemburgers kopen Spaans eiland voor 18 miljoen euro

Een Luxemburgse familie kocht het Spaanse eiland, Espalmador, voor 18 miljoen euro. Het eiland is relatief klein, maar een trekpleister voor toeristen door z’n romantisch karakter. Het lokte ook al het Britse kroonpaar prins Williams en Kate Middleton.

Het Spaans eiland Espalmador is gelegen tussen Ibiza en Formentera. Erg groot is het echter niet: minder dan 3 km lang en 800 m breed. Toch heeft het charme en trekt heel wat toeristen aan. Met de prachtige stranden, het kristalhelder water en beroemde modderbaden is het één van de favoriete vakantieplekjes.   Prins William en zijn toenmalige vriendin Kate Middleton brachten hun romance door op het idyllische eiland.

Slechts voor eigen gebruik heeft de familie het eiland in beslag genomen. Met een huis van 13 slaapkamers, een kapel en een uitkijktoren heeft de familie plaats genoeg. De vorige eigenaars waren de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus Rosy. Hun voorouders kochten het eiland in 1932 voor maar 252 euro. Bijna 3 jaar geleden brachten ze het op de markt voor een prijs van 24 miljoen euro.  


© Istockphoto

Meer