Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Lufthansa cancelt 90 procent vluchten, Amerikaanse maatschappijen vragen overheidssteun

Logo Business AM
Coronacrisis

16/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

Het Duitse Lufthansa, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, moet tot 90 procent van de vluchten cancelen. Ook Brussels Airlines valt onder de paraplu van Lufthansa.

Lufthansa cancelde, nadat de Europese autoriteiten hebben beslist om de slots voor luchtvaartmaatschappijen open te breken, al 75 procent van de vluchten. Nu gaan ze tot 90 procent. De vluchten blijven gecanceld tot 12 april.

Austrian Airlines had kort voordien laten weten dat het alle vluchten schrapt. Ook in België wordt er minder gevlogen, niet in het minst omdat TUI België alle pakketreizen heeft afgezegd.

Het is momenteel erg moeilijk om te zien welke vluchten nog zullen doorgaan bij Brussels Airlines. Het vluchtschema daarvoor wordt nog in elkaar gestoken. Oorspronkelijk zou Brussels Airlines 35 procent van het aanbod in mei en 45 procent in april schrappen.

Intussen hebben ook verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen steun gevraagd aan de overheid van de Verenigde Staten. Volgens CNBC zou het gaan om een lening van 50 miljard dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks