Lufthansa cancelt 90 procent vluchten, Amerikaanse maatschappijen vragen overheidssteun

Het Duitse Lufthansa, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, moet tot 90 procent van de vluchten cancelen. Ook Brussels Airlines valt onder de paraplu van Lufthansa.

Lufthansa cancelde, nadat de Europese autoriteiten hebben beslist om de slots voor luchtvaartmaatschappijen open te breken, al 75 procent van de vluchten. Nu gaan ze tot 90 procent. De vluchten blijven gecanceld tot 12 april.

Austrian Airlines had kort voordien laten weten dat het alle vluchten schrapt. Ook in België wordt er minder gevlogen, niet in het minst omdat TUI België alle pakketreizen heeft afgezegd.

Het is momenteel erg moeilijk om te zien welke vluchten nog zullen doorgaan bij Brussels Airlines. Het vluchtschema daarvoor wordt nog in elkaar gestoken. Oorspronkelijk zou Brussels Airlines 35 procent van het aanbod in mei en 45 procent in april schrappen.

Intussen hebben ook verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen steun gevraagd aan de overheid van de Verenigde Staten. Volgens CNBC zou het gaan om een lening van 50 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20