TUI Group vraagt staatssteun aan, België cancelt pakketreizen

TUI Group in Duitsland heeft beslist om alle pakketreizen tot nader order uit te stellen, net als de Belgische divisie van de groep. Het bedrijf vraagt ook staatssteun aan.

TUI maakte de nieuwe, ingrijpende, maatregelen bekend in de nacht van zondag op maandag. Zo goed als alle reizen worden afgelast. Van cruises tot pakketreizen en hotelactiviteiten.

De financiële implicaties zijn immens. ‘We nemen substantiële kostenmaatregelen om het winsteffect te verminderen. Bovendien hebben we besloten om staatssteungaranties aan te vragen om de onderneming te ondersteunen totdat de normale bedrijfsvoering wordt hervat’, zegt het bedrijf aan reiswebsite travelpro.

Pakketreizen geschrapt

Ook in België zijn de touroperators overgegaan tot extreme maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. TUI, de belangrijkste, schrapt alle pakketreizen tot 31 maart.

‘Dit weekend hebben we vooral in crisisgroepen samengezeten om praktische problemen uit te werken’, laat Piet Demeyere weten aan BusinessAM. ‘Ik verwacht dat de vraag naar staatssteun later deze week op tafel zal komen te liggen, maar dat is op dit moment nog niet beslist.’

In eerste instantie focust TUI op de terugkeer van reizigers uit Marokko. Daar wordt het luchtruim namelijk afgesloten. ‘Onze eerste prioriteit lag daar’, aldus Demeyere. ‘De komende week focussen we op wat de financiële implicaties zijn.’

Om hoeveel reizigers het precies gaat, kon TUI niet zeggen.

Meer
Mijn Volglijst

Olieprijs herstelt iets maar blijft onder 70 dollar

29/11/2021 19:45

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag iets hersteld van de coronaklap voor het weekend. Bij een settlement van 69,95 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,6 procent duurder.

Analisten van Sevens Report verwachten dat "zolang er geen nieuwe lockdowns komen die het economisch herstel laten ontsporen, de olieprijzen wel zullen stabiliseren."

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20