Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

TUI Group vraagt staatssteun aan, België cancelt pakketreizen

Logo Business AM
Business

16/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

TUI Group in Duitsland heeft beslist om alle pakketreizen tot nader order uit te stellen, net als de Belgische divisie van de groep. Het bedrijf vraagt ook staatssteun aan.

TUI maakte de nieuwe, ingrijpende, maatregelen bekend in de nacht van zondag op maandag. Zo goed als alle reizen worden afgelast. Van cruises tot pakketreizen en hotelactiviteiten.

De financiële implicaties zijn immens. ‘We nemen substantiële kostenmaatregelen om het winsteffect te verminderen. Bovendien hebben we besloten om staatssteungaranties aan te vragen om de onderneming te ondersteunen totdat de normale bedrijfsvoering wordt hervat’, zegt het bedrijf aan reiswebsite travelpro.

Pakketreizen geschrapt

Ook in België zijn de touroperators overgegaan tot extreme maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. TUI, de belangrijkste, schrapt alle pakketreizen tot 31 maart.

‘Dit weekend hebben we vooral in crisisgroepen samengezeten om praktische problemen uit te werken’, laat Piet Demeyere weten aan BusinessAM. ‘Ik verwacht dat de vraag naar staatssteun later deze week op tafel zal komen te liggen, maar dat is op dit moment nog niet beslist.’

In eerste instantie focust TUI op de terugkeer van reizigers uit Marokko. Daar wordt het luchtruim namelijk afgesloten. ‘Onze eerste prioriteit lag daar’, aldus Demeyere. ‘De komende week focussen we op wat de financiële implicaties zijn.’

Om hoeveel reizigers het precies gaat, kon TUI niet zeggen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks