Lonza opent productielijn voor Modernavaccins in Nederland

De Zwitserse groep Lonza, een van de belangrijkste leveranciers van farmaceutische laboratoria, gaat in Nederland een nieuwe productielijn openen voor het produceren van het coronavaccin van Moderna. De nieuwe lijn wordt geïnstalleerd in de fabriek in Geleen, in het zuiden van Nederland, en zou eind 2021 in gebruik genomen kunnen worden, aldus de Zwitserse groep in een persbericht.

De nieuwe productielijn moet het, wanneer ze op volle capaciteit draait, mogelijk maken om 300 miljoen extra dosissen per jaar te produceren, aldus Lonza, die op deze manier zijn samenwerking met het Amerikaanse biotechbedrijf versterkt. De Zwitserse groep ondertekende in mei vorig jaar al een eerste akkoord met Moderna rond een samenwerking voor de productie van het coronavaccin en andere toekomstige producten voor een periode van tien jaar.

Lonza, dat actieve onderdelen produceert voor vaccins, heeft het afgelopen jaar drie productielijnen opgezet in zijn fabriek in Viège in Zwitserland en in zijn site in Portsmouth in de Verenigde Staten. Daar komt nu dus een vierde lijn bij in Nederland. Moderna en Lonza hadden in april 2021 hun partnerschap al vernieuwd met een akkoord rond de opening van drie extra productielijnen in Zwitserland. Moderna verwacht nu, na een eerder akkoord met het Spaanse Rovi, elk jaar 600 miljoen vaccindosissen te kunnen produceren binnen de Europese Unie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20