Londens huis bijna verkocht voor recordprijs van 262 miljoen pond

Een Chinese vastgoedmagnaat staat op het punt om een huis met 45 kamers in hartje Londen te kopen voor 262 miljoen pond (309 miljoen euro). Dat is een recordbedrag, meldt het persagentschap Bloomberg.

Het paleisachtige huis, met 5.760 vierkante meter aan woonruimte, ligt niet ver van Hyde Park en was ooit de woonst van Rafic Hariri, de voormalige premier van Libanon die in 2005 werd doodgeschoten. Ook de overleden Saudische kroonprins Sultan bin Abdulaziz Al Saud gebruikte het als zijn Londens onderkomen.

Dat de koper Cheung Chung Kiu bereid is om zo’n grote som op tafel te leggen bewijst dat het zwakke pond, onder invloed van de brexitperikelen, de rijken der aarde aantrekt om te investeren in het Verenigd Koninkrijk.

Record

Het vorige recordbedrag voor een Londens huis stond op 140 miljoen pond en is al tien jaar oud. Het is ook een van de grootste vastgoeddeals wereldwijd. Het overtreft de 238 miljoen dollar (214 miljoen euro) die vorig jaar betaald werd voor een penthouse in Manhattan.

Er is nog niet beslist of het een huis blijft of omgebouwd wordt tot luxeappartementen. Die tweede optie zou naar schatting 700 miljoen pond kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20