Leonidas heeft consumentenomzet van 300 miljoen euro

De Belgische chocoladefabrikant Leonidas heeft een consumentenomzet van rond de 300 miljoen euro. Vorig jaar kon Leonidas ondanks de recessie 3% groei bijschrijven. Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Brussel. In België beschikt Leonidas over 350 winkels, in Frankrijk zijn er eveneens 350 en elders in Europa 260. Tevens zijn er 86 vestigingen in Azië en 80 in de VS.

Ceo Wim Lievens verwacht dat het aantal winkels in 2009 en 2010 zal groeien met 1% tot 2%. Hij richt zich echter niet zozeer op de kwantiteit maar op de kwaliteit van het winkelnetwerk. Lievens staat één jaar aan het roer van de organisatie. Hij wil Leonidas laten groeien via nieuwe afzetkanalen, zoals verkoop via internet en de productie voor derden onder private label. In de exportlanden zijn de belangrijkste concurrenten van Leonidas het Belgische Neuhaus en Godiva. In België is Leonidas marktleider in het pralinesegment.

Lievens wil dat retailers meer informatie verstrekken aan consumenten over chocola. Chocola beschikt over goede eigenschappen zoals anti-oxidanten. De ceo wil dat de industrie het gezonde aspect van chocolade de komende jaren meer op de voorgrond plaatst.

[Gebaseerd op: Retail]

 

Meer