Leen geld voor een autolening

Een autolening is een persoonlijke lening specifiek voor het kopen van een nieuwe of gebruikte auto. Je leent een hoeveelheid geld die je binnen een bepaalde periode moet terugbetalen (“de term” genoemd). Je moet een kredietcontract ondertekenen dat het geleende bedrag aangeeft en hoe je het terugbetaalt.

De looptijd kan variëren, maar ligt meestal tussen 12 maanden en 5 jaar. Als je het volledige bedrag van de lening niet aan het einde van de looptijd aflost of als je het je niet kunt veroorloven om gelijke betalingen te doen gedurende de looptijd van de lening, moet de laatste betaling als eenmalig bedrag worden gedaan. Hoewel dit de terugbetalingen betaalbaar maakt, kun je achterblijven met een grote hoeveelheid geld om af te betalen of te herfinancieren wanneer de termijn afloopt.

Tip: vergelijk verschillende autoleningen

[table id=6 /]

Waar je op moet letten bij het aangaan van een autolening

Voordat je een autolening aangaat, is het belangrijk om na te denken over de volgende factoren:

  1. Betaalbaarheid van maandelijkse betalingen
  2. Rentetarief en kosten in verband met jouw autofinancieringscontract
  3. Vooraf benodigde aanbetaling
  4. Kilometerlimieten opgelegd door de aanbieder

Het is ook de moeite waard om jouw credit score te controleren voordat je een autofinancieringscontract aanvraagt, zodat je een indicatie hebt van de waarschijnlijkheid dat jouw aanvraag succesvol is.

De meeste autokopers doen hun uiterste best om de perfecte auto te vinden. Hoewel dat van cruciaal belang is, is het ook essentieel om uit te zoeken hoe je ervoor moet betalen en een autolening kan krijgen. Het bepalen van jouw budget en financiering kan je ook helpen met bepalen welke voertuigen je je kunt veroorloven, zodat je jouw keuzes kunt beperken.

Weinig kopers kunnen het zich veroorloven om contant te betalen voor de volledige prijs van nieuwe of tweedehands auto-aankopen. In plaats daarvan moet je een autolening aanvragen om de volledige kosten van het voertuig of een substantieel deel ervan te dekken.

Tip: vergelijk verschillende autoleningen

[table id=6 /]

De rente op autoleningen kan sterk variëren, dus is het aangeraden om rond te kijken. Het instemmen met een ‘beveiligde’ autolening betekent meestal een lagere rente. Dit betekent dat als je de terugbetalingen niet nakomt, de geldschieter de auto kan verkopen om het verschuldigde geld terug te krijgen.

Als we een bestaande relatie hebben met een geldverstrekker, is het vaak gemakkelijker om toegang te krijgen tot goedkopere leningen. Een kredietunie kan bijvoorbeeld autoleningen aanbieden met betere voorwaarden voor de huidige leden. De meeste autoleningen zijn vastgesteld op 36, 48 of 60 maanden. En net als de persoonlijke lening, hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandelijkse aflossing en omgekeerd.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20